Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes krémes gazdag csokimázzal recept

Mézes krémes gazdag csokimázzal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A lapokhoz:

    • 50 dkg liszt (fele rétesliszt)
    • 15 dkg porcukor
    • 1 teáskanál szódabikarbóna
    • 3 evőkanál olvasztott zsír vagy vaj
    • 4 evőkanál méz
    • 4 evőkanál tej
    • 1 db L-es  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS villával felverve

    A töltelékhez:

    • 5 dl tej
    • 10 dkg búzadara
    • 25 dkg vaj
    • 25 dkg porcukor
    • pici csipet só
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 20 dkg házi sárgabarack- vagy más pikáns lekvár
    • 1-2 evőkanál rum

    A tetejére:

    • 20 dkg étcsoki
    • 20 dkg vaj
    • 2 evőkanál olaj
    • pár csepp rum

    Elkészítése:

    A lapokhoz a tésztát félkemény állagúra gyúrjuk, 4 részre elosztjuk, kicsit alálisztezve és letakarva 1/2 órát pihentetjük. A sütőhöz tartozó nagy lapos tepsi hátát vékonyan megvajazzuk, a lapokat jól lisztezett felületen, és a tészta felületét is szükség szerint lisztezve egyenként kb. 25×38 cm-re kinyújtjuk, sodrófára lazán feltekerjük.

    A sodrófa segítségével rágördítjük a vajazott sütőlapra, és kb. 7-8 perc alatt 180 fokon egyenként közép barnára sütjük. (Ha nem csúszik könnyen le a tepsiről, hosszú pengéjű késsel a tészta alját körben meglazítva segítjük.)

    A tejet felforraljuk pici sóval, belekeverjük a búzadarát, és kevergetve sűrűre főzzük, kihűtjük. A hűlés közben néha átkeverjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, rummal ízesítjük, majd a kihűlt tejbedarát apránként eldolgozzuk a vajas krémmel, és jól kihabosítjuk.

    Összeállítás:

    1. lapra kenjük a krém felét,
    2. lapot lekvárral kenünk meg,
    3. lapra kenjük krém másik felét,
    4. lapot csoki mázzal vonunk be.

    A mázhoz gőz felett a csokit a vajjal megolvasztjuk, ízesítjük pici rummal, elkeverjük az olajjal, és bevonjuk a sütemény tetejét.

    Másnap az egyeletlen széleket körbevágjuk, majd tetszés szerint szeleteljük és tálalhatjuk.

    Ezt is nézd meg: Alap mézes krémes recept

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá