Mézes krémes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 7 dkg zsír
- 16 dkg cukor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 4 evőkanál langyos olvasztott méz
- 4 evőkanál tejföl
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A krémhez:
- 25 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 6 evőkanál liszt
- 6 dl tej
- 2 csomag vaníliás cukor
A bevonathoz:
- 15 dkg kakaós ét tortabevonó
- 1 ek olaj
Elkészítése:
Egy tálban lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, elmorzsoljuk a zsírral. Hozzá adjuk cukrot, a langyos mézet, a tojást és a tejföllel könnyen gyúrható, nyújtható tésztát gyúrunk. 4 cipóra osztjuk és 22×39 cm-es zsírozott tepsi hátoldalán egyenként világosra sütjük.(180 fokon)
A krém készítése:
A tojássárgákat a cukrokkal,liszttel,tejjel simára keverjük és sűrűre felfőzzük. A kihűlt krémet a vajjal habosra keverjük és a lapokat betöltjük. A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk és a süteményre tesszük.
A tálcán lévő süteményt egy kicsit megrázogatjuk, így egyenletes lesz a bevonat a sütemény tetején.
Édesanyám receptje volt, gyerekkorban sokszor sütötte. Én most először.
Ezt is nézd meg: Alap mézes krémes recept