Mézes krémes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg zsír
- 30 dkg cukor
- 6 kanál tej
- 4 kanál méz
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 3 kiskanál mézeskalács fűszer vagy fahéj
- 80 dkg liszt
A krémhez:
- 1,2 liter tej
- 30 dkg cukor
- 10 kanál gríz (búzadara)
- 1 margarin
Csokimázhoz:
- 20 dkg főzőcsoki
- 1,5 dl étolaj
Elkészítése:
A cukrot, a zsírt, a mézet, a tojást, a tejet és a mézeskalács fűszert állandó kevergetés mellet összemelegítjük, majd hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát és összegyúrjuk. 15 percig pihentetjük, majd három részre osztjuk és vékonyra kinyújtjuk. Egy nagyobb tepsi hátán külön külön kisütjük a lapokat.
A tejben megfőzzük a grízt cukorral, majd ha kihűlt hozzákeverjük a margarint és megtöltjük vele a lapokat.
Gőz felett felolvasztjuk a csokit az olajjal, majd egy picit hűlni hagyjuk és bevonjuk vele a sütit. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a lapok megpuhuljanak.
Tipp:
Díszítéshez 4 kis kocka fehér csokit és 1 dl étolajat tettem abba az edénybe ahol a csokimázat olvasztottam. Egy hűtőtasakba öntöttem, kiszúrtam a végét tűvel és vízszintesen csíkokat húztam. Ezután egy fogvájóval függőlegesen vonalakat húztam,
Ezt is nézd meg: Alap mézes krémes recept
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »

