Mézes krémes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg zsír
- 30 dkg cukor
- 6 kanál tej
- 4 kanál méz
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 3 kiskanál mézeskalács fűszer vagy fahéj
- 80 dkg liszt
A krémhez:
- 1,2 liter tej
- 30 dkg cukor
- 10 kanál gríz (búzadara)
- 1 margarin
Csokimázhoz:
- 20 dkg főzőcsoki
- 1,5 dl étolaj
Elkészítése:
A cukrot, a zsírt, a mézet, a tojást, a tejet és a mézeskalács fűszert állandó kevergetés mellet összemelegítjük, majd hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát és összegyúrjuk. 15 percig pihentetjük, majd három részre osztjuk és vékonyra kinyújtjuk. Egy nagyobb tepsi hátán külön külön kisütjük a lapokat.
A tejben megfőzzük a grízt cukorral, majd ha kihűlt hozzákeverjük a margarint és megtöltjük vele a lapokat.
Gőz felett felolvasztjuk a csokit az olajjal, majd egy picit hűlni hagyjuk és bevonjuk vele a sütit. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a lapok megpuhuljanak.
Tipp:
Díszítéshez 4 kis kocka fehér csokit és 1 dl étolajat tettem abba az edénybe ahol a csokimázat olvasztottam. Egy hűtőtasakba öntöttem, kiszúrtam a végét tűvel és vízszintesen csíkokat húztam. Ezután egy fogvájóval függőlegesen vonalakat húztam,
Ezt is nézd meg: Alap mézes krémes recept