Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes kalács – egyből puha recept

Mézes kalács – egyből puha
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:
    Tészta hozzávalói:

    • 50 dkg liszt
    • 1 kk szódabikarbóna
    • 1 ek mézes sütemény fűszerkeverék
    • 15 dkg porcukor
    • 15 dkg margarin (hideg)
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek méz

    Íróka hozzávalói:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • kb 15 dkg porcukor
    • 2 ek. étkezési keményítő
    • 1 tk citromlé

    Elkészítés: (Nekem 78 db lett belőle)

    A lisztbe bele keverjük a tészta száraz hozzávalóit, majd a liszttel elmorzsoljuk a margarint, utána beletesszük a tojásokat és a mézet. Jól összegyúrjuk a tésztát.

    Egy lisztezett sík felületen a tésztát kb. 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk és tetszés szerinti formával kiszaggatjuk. (A végén a forma széléről megmaradt tésztát újból összegyúrjuk, kinyújtjuk és azt is kiszaggatjuk)

    Sütőpapírral bélelt tepsibe sorban helyezzük a kiszaggatott tészta formát és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 8 percig sütjük. (Vigyázzunk, hogy a tészta világos színű maradjon)

    Ha megsült már az összes tészta formánk akkor elkészítjük az írókát:

    A tojásfehérjét elkezdjük kemény habbá felverni, közben bele tesszük a citromlevet, a étkezési keményítőt és apránként a porcukrot. Így verjük tovább a robotgéppel, míg egy sűrűbb, folyós állagú masszát kapunk. Egy nejlonzacskó sarkára kis lyukat teszünk, majd bele tesszük a tojás fehérje masszát és már díszíthetjük a kisült, kihűlt mézes kalácsot ki-ki saját ízlésének megfelelően.

    Tipp:

    Az írókázó masszába lehet csepegtetni különböző színű ételszínezéket.

    Sok sikert az elkészítéséhez!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek