Mézes grízes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 6 dkg margarin vagy vaj
- 2 ek méz
- 1 kk szódabikarbóna
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek tejföl
Krém:
- 1 cs vaníliás cukor
- 25 dkg porcukor
- 6 dl tej
- 20 dkg margarin
- 5 csapott ek búzadara
- baracklekvár ízlés szerint (2 lap lekenéséhez)
Elkészítése:
Tészta: az alapanyagokat összegyúrjuk, 30 percig pihentetjük, majd 4 egyforma lapot sütünk belőle egy közepes tepsi hátán.
Krém: a cukrokból és a darából tejbegrízt készítünk, lehetőleg csomómentesre főzzük. Amikor kihűlt a margarint hozzádolgozzuk.
Az első lapot megkenjük a grízes krém felével. A második lapot lekvárral kenjük le. A harmadikra kerül a maradék grízes krém, majd erre tesszük a 4. lapot.
Tetszés szerint zárhatjuk a sort tortabevonóval vagy miután pihent egy napot a sütink, frissen megszórhatjuk porcukorral. :)
Fogyasszátok egészséggel!
Tipp:
Valószínűleg sokan ismeritek ezt a sütit, ha másért nem is, mert az Édesanyátok vagy Nagyitok kedveskedett már vele nektek.
Most itt a lehetőség tovább vinni a hagyományokat a saját családotokban és kipróbálni, legyen amiért hazajár majd az a nagy gyerek! ;)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »