Mézes grízes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 6 dkg margarin vagy vaj
- 2 ek méz
- 1 kk szódabikarbóna
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek tejföl
Krém:
- 1 cs vaníliás cukor
- 25 dkg porcukor
- 6 dl tej
- 20 dkg margarin
- 5 csapott ek búzadara
- baracklekvár ízlés szerint (2 lap lekenéséhez)
Elkészítése:
Tészta: az alapanyagokat összegyúrjuk, 30 percig pihentetjük, majd 4 egyforma lapot sütünk belőle egy közepes tepsi hátán.
Krém: a cukrokból és a darából tejbegrízt készítünk, lehetőleg csomómentesre főzzük. Amikor kihűlt a margarint hozzádolgozzuk.
Az első lapot megkenjük a grízes krém felével. A második lapot lekvárral kenjük le. A harmadikra kerül a maradék grízes krém, majd erre tesszük a 4. lapot.
Tetszés szerint zárhatjuk a sort tortabevonóval vagy miután pihent egy napot a sütink, frissen megszórhatjuk porcukorral. :)
Fogyasszátok egészséggel!
Tipp:
Valószínűleg sokan ismeritek ezt a sütit, ha másért nem is, mert az Édesanyátok vagy Nagyitok kedveskedett már vele nektek.
Most itt a lehetőség tovább vinni a hagyományokat a saját családotokban és kipróbálni, legyen amiért hazajár majd az a nagy gyerek! ;)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »