Mézes grízes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 6 dkg margarin vagy vaj
  • 2 ek méz
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 2 tojás
  • 4 ek tejföl

Krém:

  • 1 cs vaníliás cukor
  • 25 dkg porcukor
  • 6 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 5 csapott ek búzadara
  • baracklekvár ízlés szerint (2 lap lekenéséhez)

Elkészítése:

Tészta: az alapanyagokat összegyúrjuk, 30 percig pihentetjük, majd 4 egyforma lapot sütünk belőle egy közepes tepsi hátán.

Krém: a cukrokból és a darából tejbegrízt készítünk, lehetőleg csomómentesre főzzük. Amikor kihűlt a margarint hozzádolgozzuk.

Az első lapot megkenjük a grízes krém felével. A második lapot lekvárral kenjük le. A harmadikra kerül a maradék grízes krém, majd erre tesszük a 4. lapot.

Tetszés szerint zárhatjuk a sort tortabevonóval vagy miután pihent egy napot a sütink, frissen megszórhatjuk porcukorral. :)

Fogyasszátok egészséggel!

Tipp:

Valószínűleg sokan ismeritek ezt a sütit, ha másért nem is, mert az Édesanyátok vagy Nagyitok kedveskedett már vele nektek.
Most itt a lehetőség tovább vinni a hagyományokat a saját családotokban és kipróbálni, legyen amiért hazajár majd az a nagy gyerek! ;)