Mézes francia krémes recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 10 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 5 dkg margarin
- 1 ek méz
- 1 kk szódabikarbóna
- 30 dkg finomliszt
Krémhez:
- 8 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 2 ek finomliszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg margarin
Habhoz:
- 5 dl habtejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 csapott ek porcukor
- 1 csomag habfixáló (opcionális)
Mázhoz:
- 6 dkg tortabevonó (tejbevonó)
- 10 dkg fehér csokoládé
- 4 ek napraforgó olaj
Elkészítése:
Tészta készítése:
A porcukrot, az egész tojást, a tojássárgáját, a margarint, a mézet és a szódabikarbónát gőz felett felolvasztjuk. Kicsit hagyjuk hűlni, majd a lisztet belegyúrjuk.
Két részre osztjuk a tésztát, és egyenként 30×30 cm-es lapokká nyújtjuk. Sütőpapírral lefedjük egy tepsi hátulját, és ezen megsütjük a lapokat egyenként kb. 6-8 perc alatt, 180 fokon. Hagyjuk kihűlni.
Máz készítése:
A tortabevonót és a fehér csokit az olajjal gőz felett felolvasztjuk. Ezzel a mázzal az egyik kihűlt lapot egyenletesen megkenjük. Mielőtt még megkötne a máz, jelöljük be a négyzeteket, attól függően, hogy mekkora szeleteket szeretnénk majd vágni. Ha teljesen megdermedt a máz, vágjuk fel a négyzeteket, és tegyük félre.
Krém készítése:
A pudingokat, a lisztet, a tojássárgáját és a vaníliás cukrot kevés tejben csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a többi tejet is, jól elkeverjük, majd lassú tűzön sűrűre főzzük. Mielőtt teljesen kihűlne, keverjük bele a margarint és a porcukrot is, és így keverjük egyneművé a krémet. Hagyjuk kihűlni.
Összeállítás:
Az üres lapra kenjük rá a pudingos krémet. A tejszínt verjük kemény habbá (használhatunk habfixálót, hogy kellően kemény legyen a hab), és a krémre tegyük rá, kenjük el egyenletesen. A felkockázott, csokis tetejű tésztát tegyük rá a tetejére, és a krémest 6-8 órára tegyük be a hűtőbe, hogy a lapok megpuhuljanak.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »