Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes francia krémes recept

Mézes francia krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 10 dkg porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 5 dkg margarin
    • 1 ek méz
    • 1 kk szódabikarbóna
    • 30 dkg finomliszt

    Krémhez:

    • 8 dl tej
    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 2 ek finomliszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 15 dkg porcukor
    • 10 dkg margarin

    Habhoz:

    • 5 dl habtejszín
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 4 csapott ek porcukor
    • 1 csomag habfixáló (opcionális)

    Mázhoz:

    • 6 dkg tortabevonó (tejbevonó)
    • 10 dkg fehér csokoládé
    • 4 ek napraforgó olaj

    Elkészítése:

    Tészta készítése:

    A porcukrot, az egész tojást, a tojássárgáját, a margarint, a mézet és a szódabikarbónát gőz felett felolvasztjuk. Kicsit hagyjuk hűlni, majd a lisztet belegyúrjuk.

    Két részre osztjuk a tésztát, és egyenként 30×30 cm-es lapokká nyújtjuk. Sütőpapírral lefedjük egy tepsi hátulját, és ezen megsütjük a lapokat egyenként kb. 6-8 perc alatt, 180 fokon. Hagyjuk kihűlni.

    Máz készítése:

    A tortabevonót és a fehér csokit az olajjal gőz felett felolvasztjuk. Ezzel a mázzal az egyik kihűlt lapot egyenletesen megkenjük. Mielőtt még megkötne a máz, jelöljük be a négyzeteket, attól függően, hogy mekkora szeleteket szeretnénk majd vágni. Ha teljesen megdermedt a máz, vágjuk fel a négyzeteket, és tegyük félre.

    Krém készítése:

    A pudingokat, a lisztet, a tojássárgáját és a vaníliás cukrot kevés tejben csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a többi tejet is, jól elkeverjük, majd lassú tűzön sűrűre főzzük. Mielőtt teljesen kihűlne, keverjük bele a margarint és a porcukrot is, és így keverjük egyneművé a krémet. Hagyjuk kihűlni.

    Összeállítás:

    Az üres lapra kenjük rá a pudingos krémet. A tejszínt verjük kemény habbá (használhatunk habfixálót, hogy kellően kemény legyen a hab), és a krémre tegyük rá, kenjük el egyenletesen. A felkockázott, csokis tetejű tésztát tegyük rá a tetejére, és a krémest 6-8 órára tegyük be a hűtőbe, hogy a lapok megpuhuljanak.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá