Mézes francia krémes recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 10 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 5 dkg margarin
- 1 ek méz
- 1 kk szódabikarbóna
- 30 dkg finomliszt
Krémhez:
- 8 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 2 ek finomliszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg margarin
Habhoz:
- 5 dl habtejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 csapott ek porcukor
- 1 csomag habfixáló (opcionális)
Mázhoz:
- 6 dkg tortabevonó (tejbevonó)
- 10 dkg fehér csokoládé
- 4 ek napraforgó olaj
Elkészítése:
Tészta készítése:
A porcukrot, az egész tojást, a tojássárgáját, a margarint, a mézet és a szódabikarbónát gőz felett felolvasztjuk. Kicsit hagyjuk hűlni, majd a lisztet belegyúrjuk.
Két részre osztjuk a tésztát, és egyenként 30×30 cm-es lapokká nyújtjuk. Sütőpapírral lefedjük egy tepsi hátulját, és ezen megsütjük a lapokat egyenként kb. 6-8 perc alatt, 180 fokon. Hagyjuk kihűlni.
Máz készítése:
A tortabevonót és a fehér csokit az olajjal gőz felett felolvasztjuk. Ezzel a mázzal az egyik kihűlt lapot egyenletesen megkenjük. Mielőtt még megkötne a máz, jelöljük be a négyzeteket, attól függően, hogy mekkora szeleteket szeretnénk majd vágni. Ha teljesen megdermedt a máz, vágjuk fel a négyzeteket, és tegyük félre.
Krém készítése:
A pudingokat, a lisztet, a tojássárgáját és a vaníliás cukrot kevés tejben csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a többi tejet is, jól elkeverjük, majd lassú tűzön sűrűre főzzük. Mielőtt teljesen kihűlne, keverjük bele a margarint és a porcukrot is, és így keverjük egyneművé a krémet. Hagyjuk kihűlni.
Összeállítás:
Az üres lapra kenjük rá a pudingos krémet. A tejszínt verjük kemény habbá (használhatunk habfixálót, hogy kellően kemény legyen a hab), és a krémre tegyük rá, kenjük el egyenletesen. A felkockázott, csokis tetejű tésztát tegyük rá a tetejére, és a krémest 6-8 órára tegyük be a hűtőbe, hogy a lapok megpuhuljanak.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »