Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes – citromos puszedli recept

Mézes – citromos puszedli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 1 teáskanál szódabikarbóna
    • 20 dkg porcukor
    • 10 dkg margarin
    • 1 csomag mézes fűszerkeverék
    • 5 evőkanál meleg méz
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1,5 dl tejföl
    • 1 egész citrom leve és reszelt héja
    • csipet só

    Máz:

    • 3 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 30 dkg porcukor
    • csipet só

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból laza szerkezetű, könnyen formálható tésztát készítünk az alábbiak szerint:

    A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a szódabikarbónát és a porcukrot, melyben a margarint elmorzsoljuk. A tojást egy csipet sóval és a tejföllel villa segítségével kikeverjük. A mézet felmelegítjük.

    A margarinnal elmorzsolt liszthez hozzáadjuk a mézes fűszerkeveréket, a tejföllel kikevert tojást, a citrom levét és reszelt héját. Gyúródeszkán (ha szükséges liszt hozzáadásával) egynemű, könnyen formálható tésztát gyúrunk. Kisebb méretű golyókat formálunk, melyeket sütőpapírral bélelt tepsire helyezünk egymástól 2-3 cm távolságra.

    160 fokos előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. A sütemények eközben kissé ellapulnak, puszedli formává alakulnak. A tojások fehérjét csipet sóval és a porcukorral robotgép segítségével kemény (fényes) habbá verjük. A kihűlt süteményeket a mázban megforgatjuk, melyeket 3 -4 órára sütőpapírra vagy rácsra helyezünk száradni.

    Tipp:

    Tálalható azonnal, de ha puhábban szeretnénk fogyasztani, helyezzük egy mély tálba, és frissen tartó fóliával hagyjuk lefedve egy éjszakán át.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá