Mesealmás recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 15 dkg margarin
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 cs vaníliás cukor
- pici só
- 1 cs sütőpor
- 1 ek citromlé
Töltelékhez:
- 1 kg reszelt alma
- ízlés szerint kristálycukor
- őrölt fahéj
- lekvár
Tetejére:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felvert habja
- 25 dkg porcukor
- 1 ek citromlé
Elkészítése:
A tészta alapanyagait gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és 1 órára hűtőszekrényben pihentetjük.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
Közben a töltelékhez az almát lereszeljük, megpároljuk, cukorral, fahéjjal ízesítjük, és kihűtjük.
A tésztát lisztezett deszkára borítva közepesen vékonyra kinyújtjuk, és egy kisebb, kb. 28×40 cm-es magasabb falú tepsibe beletesszük, alját villával megszurkáljuk, majd a 200 fokos sütőben kb. 10-15 perc alatt kisütjük.
Kivesszük a sütőből, várunk 5 percet és megkenjük ízlés szerinti lekvárral, én baracklekvárt használtam.
Ezután a lekváros felületre egyenletesen ráterítjük az almás tölteléket is.
A sütőt visszavesszük 180 fokra, a tojásfehérjét kemény habbá verjük a citromlével és a porcukorral, majd az almás réteg tetejére simítjuk és visszatesszük a sütőbe kb. 10 percre, hogy a hab szép aranyló színt kapjon.
Kiadós mennyei finomság, érdemes elkészíteni.