Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mesealmás recept

Mesealmás
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 25 dkg liszt
    • 10 dkg porcukor
    • 15 dkg margarin
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 cs vaníliás cukor
    • pici só
    • 1 cs sütőpor
    • 1 ek citromlé

    Töltelékhez:

    • 1 kg reszelt alma
    • ízlés szerint kristálycukor
    • őrölt fahéj
    • lekvár

    Tetejére:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felvert habja
    • 25 dkg porcukor
    • 1 ek citromlé

    Elkészítése:

    A tészta alapanyagait gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és 1 órára hűtőszekrényben pihentetjük.

    A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

    Közben a töltelékhez az almát lereszeljük, megpároljuk, cukorral, fahéjjal ízesítjük, és kihűtjük.

    A tésztát lisztezett deszkára borítva közepesen vékonyra kinyújtjuk, és egy kisebb, kb. 28×40 cm-es magasabb falú tepsibe beletesszük, alját villával megszurkáljuk, majd a 200 fokos sütőben kb. 10-15 perc alatt kisütjük.

    Kivesszük a sütőből, várunk 5 percet és megkenjük ízlés szerinti lekvárral, én baracklekvárt használtam.

    Ezután a lekváros felületre egyenletesen ráterítjük az almás tölteléket is.

    A sütőt visszavesszük 180 fokra, a tojásfehérjét kemény habbá verjük a citromlével és a porcukorral, majd az almás réteg tetejére simítjuk és visszatesszük a sütőbe kb. 10 percre, hogy a hab szép aranyló színt kapjon.

    Kiadós mennyei finomság, érdemes elkészíteni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá