Hozzávalók:
A tésztához:
Töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítése:
A tészta alapanyagait gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és 1 órára hűtőszekrényben pihentetjük.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
Közben a töltelékhez az almát lereszeljük, megpároljuk, cukorral, fahéjjal ízesítjük, és kihűtjük.
A tésztát lisztezett deszkára borítva közepesen vékonyra kinyújtjuk, és egy kisebb, kb. 28×40 cm-es magasabb falú tepsibe beletesszük, alját villával megszurkáljuk, majd a 200 fokos sütőben kb. 10-15 perc alatt kisütjük.
Kivesszük a sütőből, várunk 5 percet és megkenjük ízlés szerinti lekvárral, én baracklekvárt használtam.
Ezután a lekváros felületre egyenletesen ráterítjük az almás tölteléket is.
A sütőt visszavesszük 180 fokra, a tojásfehérjét kemény habbá verjük a citromlével és a porcukorral, majd az almás réteg tetejére simítjuk és visszatesszük a sütőbe kb. 10 percre, hogy a hab szép aranyló színt kapjon.
Kiadós mennyei finomság, érdemes elkészíteni.