Mentás almafelfújt recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg puha vaj
- 8 dkg cukor
- 1 dkg kakaópor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 evőkanál tejföl
A töltelékhez:
- 80 dkg alma
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál liszt
- 10 dkg barna cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 3 dkg vaj
- 1/2 citrom reszelt héja
- 1,5 dl tejszín
- 1 csokor friss mentalevél
- 2 cl almapálinka
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd hűtőbe téve pihentetem egy-két órát.
A töltelékhez az almát megtisztítom, vékonyan felszeletelem, serpenyőben, vajon megpárolom, majd kihűtöm.
A tojás sárgákat habosra keverem a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzákeverem a kanál lisztet, beleteszem a reszelt citromhéjat, a tejszínt és az apróra vágott friss mentát, és az almapálinkát.
Hozzáadom az almát és óvatosan beleforgatom a kemény habbá vert tojásfehérjét.
A tésztát kinyújtom, kibélelek vele egy pite sütő formát, megtöltöm az alma töltelékkel, majd 3 db almát felszeletelve ráteszek a tetejére.
A széléről a tésztát visszahajtogatom. Előmelegített sütőben közepes hőfokon (190 fok) kb. 35-40 perc alatt megsütöm.
Érdemes alufóliával bevonni a tésztát a szélén, mert akkor a tészta finom puha lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »