Meggyes virágok recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 600 g finomliszt
- 30 g élesztő
- 60 g cukor
- 1 csapott kávéskanál só
- 2 evőkanál olaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 360-380 ml tej
- reszelt citromhéj
A töltelékhez:
- 150 g magozott meggy
- 1-2 evőkanál cukor
- csipetnyi fahéj
- 1 kávéskanál étkezési keményítő vagy liszt
A kenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A meggyet a cukorral és a fahéjjal felforraljuk, takarékra vesszük a lángot és 5-8 percig főzzük a gyümölcsöt. A keményítőt/lisztet kevés hideg vízben elkeverjük, a meggyhez öntjük és az egészet besűrítjük. Langyosra hűtjük.
Az élesztőt 100 ml langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A tészta többi hozzávalóit tálba mérjük, hozzáöntjük az élesztőt és a maradék tejjel kelt tésztát dagasztunk. Lefedve, langyos helyen legalább a duplájára kelesztjük, kicsit átdolgozzuk, azután újra kelesztjük.
Lisztezett munkafelületre borítjuk a tésztát és 10 egyenlő részre osztjuk, majd egyenként gombócokat formázunk belőlük. Mindegyik gombócból kb fél cm vastagságú kerek lapot nyújtunk és bevagdossuk őket a körlap közepéig (de középen helyet hagyva), ezek lesznek a szirmok.
A szirmok sarkait alul összecsípjük és kicsit megformázzuk. Letakarva 10-15 percet kelesztjük a virágokat, majd lisztbe mártjuk a nyújtófa végét és a közepükbe mélyedést készítünk vele.
A szirmokat lekenjük a felvert tojással, közepükbe töltjük a meggyet és 190 fokos sütőben megsütjük a péksüteményt.
Tipp:
A töltelék lehet akár lekvár is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »