Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes virágok recept

Meggyes virágok
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 600 g finomliszt
    • 30 g élesztő
    • 60 g cukor
    • 1 csapott kávéskanál só
    • 2 evőkanál olaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 360-380 ml tej
    • reszelt citromhéj

    A töltelékhez:

    • 150 g magozott meggy
    • 1-2 evőkanál cukor
    • csipetnyi fahéj
    • 1 kávéskanál étkezési keményítő vagy liszt

    A kenéshez:

    Elkészítése:

    A meggyet a cukorral és a fahéjjal felforraljuk, takarékra vesszük a lángot és 5-8 percig főzzük a gyümölcsöt. A keményítőt/lisztet kevés hideg vízben elkeverjük, a meggyhez öntjük és az egészet besűrítjük. Langyosra hűtjük.

    Az élesztőt 100 ml langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A tészta többi hozzávalóit tálba mérjük, hozzáöntjük az élesztőt és a maradék tejjel kelt tésztát dagasztunk. Lefedve, langyos helyen legalább a duplájára kelesztjük, kicsit átdolgozzuk, azután újra kelesztjük.

    Lisztezett munkafelületre borítjuk a tésztát és 10 egyenlő részre osztjuk, majd egyenként gombócokat formázunk belőlük. Mindegyik gombócból kb fél cm vastagságú kerek lapot nyújtunk és bevagdossuk őket a körlap közepéig (de középen helyet hagyva), ezek lesznek a szirmok.

    A szirmok sarkait alul összecsípjük és kicsit megformázzuk. Letakarva 10-15 percet kelesztjük a virágokat, majd lisztbe mártjuk a nyújtófa végét és a közepükbe mélyedést készítünk vele.

    A szirmokat lekenjük a felvert tojással, közepükbe töltjük a meggyet és 190 fokos sütőben megsütjük a péksüteményt.

    Tipp:

    A töltelék lehet akár lekvár is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá