Meggyes szelet recept

Hozzávalók:
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 csapott ek porcukor
- 10 csapott ek liszt
- 3 csomag vaníliás cukor
- 1 tk szódabikarbóna
- 2 púpos ek kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg margarin
- 15 dkg friss málna
- 10 dkg kristálycukor
- 1 kg magozott meggy
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 1 l tej
- 10 ek kristálycukor
- 3 csomag tortazselé
- 7,5 dl folyadék (meggylé + víz)
Elkészítése:
A magozott friss meggyre rászórjuk a 10 dkg kristálycukrot, és félretesszük. (Ezt a műveletet 1-2 nappal előtte is elvégezhetjük, hűtőben eláll.)
10 tojást szétválasztunk, a fehérjéből kemény habot verünk. A 10 sárgájához hozzáadjuk a porcukrot, a sütőport, a szódabikarbónát, a kakaót, 1 egész tojást, és az olvasztott margarint, majd mindezt simára keverjük.
Ugyanúgy, mint a piskótánál, a tojáshabhoz keverjük a lisztet és a kakaós masszát. Könnyed mozdulatokkal összekeverjük, majd egy sütőpapírral bélelt (nyugodtan lehet kikent és liszttel szórt) tepsibe öntjük. Beleszórjuk a levétől leszűrt meggy 3/4 részét, és előmelegített sütőben közepes fokozaton kb. 35 perc alatt megsütjük.
Kivesszük a piskótát a tepsiből, és fordítva visszatesszük bele, hogy a meggyszemek felülre kerüljenek. Amíg hűl, elkészítjük a pudingot. 1 liter tejet felteszünk forrni. 2 csomag pudingport összekeverünk egy kevés tejjel, és 10 ek kristálycukorral. Amikor a tej forrásnak indul, beleöntjük a hideg pudingos masszát, és forrásig kevergetjük, hogy besűrűsödjön.
Félig kihűlt állapotban a kihűlt kakaós-meggyes piskótára öntjük, és elegyengetjük.
A megmaradt 1/4 rész meggyel és a friss málnával kidíszítjük a pudingot (belenyomkodjuk).
A meggy levét kimérjük, ha kell vízzel pótoljuk a folyadék mennyiségét, hogy 7,5 dl legyen. A zselét a tasakon leírtak szerint készítjük el.
Ráöntjük a pudingra, és hűtőszekrénybe téve 2-3 órát legalább hűtjük, majd ezután fogyasztható!
Tipp:
Ez a recept is az egyik variációja annak a sokféle gyümölcskockának, amihez az épp szezonális friss gyümölcs adott!
Lásd: https://receptneked.hu/edes-sutemenyek/rebarbaras-malnas-szelet/
A meggyes szelet kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 21 g
Zsír: 5 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »