Meggyes szelet recept

Hozzávalók:
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 csapott ek porcukor
- 10 csapott ek liszt
- 3 csomag vaníliás cukor
- 1 tk szódabikarbóna
- 2 púpos ek kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg margarin
- 15 dkg friss málna
- 10 dkg kristálycukor
- 1 kg magozott meggy
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 1 l tej
- 10 ek kristálycukor
- 3 csomag tortazselé
- 7,5 dl folyadék (meggylé + víz)
Elkészítése:
A magozott friss meggyre rászórjuk a 10 dkg kristálycukrot, és félretesszük. (Ezt a műveletet 1-2 nappal előtte is elvégezhetjük, hűtőben eláll.)
10 tojást szétválasztunk, a fehérjéből kemény habot verünk. A 10 sárgájához hozzáadjuk a porcukrot, a sütőport, a szódabikarbónát, a kakaót, 1 egész tojást, és az olvasztott margarint, majd mindezt simára keverjük.
Ugyanúgy, mint a piskótánál, a tojáshabhoz keverjük a lisztet és a kakaós masszát. Könnyed mozdulatokkal összekeverjük, majd egy sütőpapírral bélelt (nyugodtan lehet kikent és liszttel szórt) tepsibe öntjük. Beleszórjuk a levétől leszűrt meggy 3/4 részét, és előmelegített sütőben közepes fokozaton kb. 35 perc alatt megsütjük.
Kivesszük a piskótát a tepsiből, és fordítva visszatesszük bele, hogy a meggyszemek felülre kerüljenek. Amíg hűl, elkészítjük a pudingot. 1 liter tejet felteszünk forrni. 2 csomag pudingport összekeverünk egy kevés tejjel, és 10 ek kristálycukorral. Amikor a tej forrásnak indul, beleöntjük a hideg pudingos masszát, és forrásig kevergetjük, hogy besűrűsödjön.
Félig kihűlt állapotban a kihűlt kakaós-meggyes piskótára öntjük, és elegyengetjük.
A megmaradt 1/4 rész meggyel és a friss málnával kidíszítjük a pudingot (belenyomkodjuk).
A meggy levét kimérjük, ha kell vízzel pótoljuk a folyadék mennyiségét, hogy 7,5 dl legyen. A zselét a tasakon leírtak szerint készítjük el.
Ráöntjük a pudingra, és hűtőszekrénybe téve 2-3 órát legalább hűtjük, majd ezután fogyasztható!
Tipp:
Ez a recept is az egyik variációja annak a sokféle gyümölcskockának, amihez az épp szezonális friss gyümölcs adott!
Lásd: https://receptneked.hu/edes-sutemenyek/rebarbaras-malnas-szelet/
A meggyes szelet kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 21 g
Zsír: 5 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »