Meggyes szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 10 tojás
  • 10 csapott ek porcukor
  • 10 csapott ek liszt
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 2 púpos ek kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg friss málna
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 kg magozott meggy
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 1 l tej
  • 10 ek kristálycukor
  • 3 csomag tortazselé
  • 7,5 dl folyadék (meggylé + víz)

Elkészítése:

A magozott friss meggyre rászórjuk a 10 dkg kristálycukrot, és félretesszük. (Ezt a műveletet 1-2 nappal előtte is elvégezhetjük, hűtőben eláll.)

10 tojást szétválasztunk, a fehérjéből kemény habot verünk. A 10 sárgájához hozzáadjuk a porcukrot, a sütőport, a szódabikarbónát, a kakaót, 1 egész tojást, és az olvasztott margarint, majd mindezt simára keverjük.

Ugyanúgy, mint a piskótánál, a tojáshabhoz keverjük a lisztet és a kakaós masszát. Könnyed mozdulatokkal összekeverjük, majd egy sütőpapírral bélelt (nyugodtan lehet kikent és liszttel szórt) tepsibe öntjük. Beleszórjuk a levétől leszűrt meggy 3/4 részét, és előmelegített sütőben közepes fokozaton kb. 35 perc alatt megsütjük.

Kivesszük a piskótát a tepsiből, és fordítva visszatesszük bele, hogy a meggyszemek felülre kerüljenek. Amíg hűl, elkészítjük a pudingot. 1 liter tejet felteszünk forrni. 2 csomag pudingport összekeverünk egy kevés tejjel, és 10 ek kristálycukorral. Amikor a tej forrásnak indul, beleöntjük a hideg pudingos masszát, és forrásig kevergetjük, hogy besűrűsödjön.

Félig kihűlt állapotban a kihűlt kakaós-meggyes piskótára öntjük, és elegyengetjük.
A megmaradt 1/4 rész meggyel és a friss málnával kidíszítjük a pudingot (belenyomkodjuk).

A meggy levét kimérjük, ha kell vízzel pótoljuk a folyadék mennyiségét, hogy 7,5 dl legyen. A zselét a tasakon leírtak szerint készítjük el.

Ráöntjük a pudingra, és hűtőszekrénybe téve 2-3 órát legalább hűtjük, majd ezután fogyasztható!

Tipp:

Ez a recept is az egyik variációja annak a sokféle gyümölcskockának, amihez az épp szezonális friss gyümölcs adott!

Lásd: https://receptneked.hu/edes-sutemenyek/rebarbaras-malnas-szelet/