Meggyes-reszelt túrós recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg finomliszt (vagy fehér tönkölyliszt)
- 7,5 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 ek kakaó
- 12,5 dkg margarin
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag sütőpor
Töltelék:
- 0,5 kg ricotta, vagy sima túró
- 1 ek tejföl
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 üveg meggybefőtt (vagy friss meggy)
Elkészítése:
Egy tálba rakjuk a lisztet és a sütőport. Hozzáadjuk a cukrot, a kakaót és a felkockázott margarint. Tenyerünk között alaposan elmorzsoljuk a lisztet a margarinnal. Ezután hozzáütjük a tojást, és összeállítjuk a tésztát. Amennyiben szükséges, adhatunk hozzá 1-2 evőkanál tejet, hogy a tészta könnyebben összeálljon. Az így elkészült alapot legalább egy órára hűtőszekrénybe rakjuk.
A töltelékhez a túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a cukrokat, a tejfölt és a két tojást. Hozzáreszeljük a citrom héját és hozzárakjuk a meggyet is. Alaposan összekeverjük.
A pihentetett tésztát két részre osztjuk. Az egyik felét egy kisebb, kivajazott tepsibe nyomkodjuk. Az alját hegyes villával kiszurkáljuk, hogy a gőz könnyebben tudjon távozni, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta a túrótölteléket. Ezután a maradék tésztát nagy lyukú reszelővel ráreszeljük a töltelék tetejére.
A sütőt közben alul-felül sütési funkción 180 fokosra előmelegítjük, és 30 perc alatt készre sütjük benne a sütit.