Meggyes-reszelt túrós

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta:

  • 25 dkg finomliszt (vagy fehér tönkölyliszt)
  • 7,5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek kakaó
  • 12,5 dkg margarin
  • 1 tojás
  • 1 csomag sütőpor

Töltelék:

  • 0,5 kg ricotta, vagy sima túró
  • 1 ek tejföl
  • 2 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 üveg meggybefőtt (vagy friss meggy)

Elkészítése:

Egy tálba rakjuk a lisztet és a sütőport. Hozzáadjuk a cukrot, a kakaót és a felkockázott margarint. Tenyerünk között alaposan elmorzsoljuk a lisztet a margarinnal. Ezután hozzáütjük a tojást, és összeállítjuk a tésztát. Amennyiben szükséges, adhatunk hozzá 1-2 evőkanál tejet, hogy a tészta könnyebben összeálljon. Az így elkészült alapot legalább egy órára hűtőszekrénybe rakjuk.

A töltelékhez a túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a cukrokat, a tejfölt és a két tojást. Hozzáreszeljük a citrom héját és hozzárakjuk a meggyet is. Alaposan összekeverjük.

A pihentetett tésztát két részre osztjuk. Az egyik felét egy kisebb, kivajazott tepsibe nyomkodjuk. Az alját hegyes villával kiszurkáljuk, hogy a gőz könnyebben tudjon távozni, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta a túrótölteléket. Ezután a maradék tésztát nagy lyukú reszelővel ráreszeljük a töltelék tetejére.

A sütőt közben alul-felül sütési funkción 180 fokosra előmelegítjük, és 30 perc alatt készre sütjük benne a sütit.