Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes rácsos recept

Meggyes rácsos
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 dl tej
    • 20 g élesztő
    • 200 g porcukor
    • 500 g liszt
    • 250 g margarin
    • csipet só
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája + 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2-3 ek tejföl
    • 2 üveg magozott meggybefőtt
    • 100 g dió
    • 2-3 ek zsemlemorzsa
    • 1 mk őrölt fahéj

    A tepsihez:

    • zsiradék, és liszt

    Elkészítése:

    Az élesztőt meglangyosítjuk tejben, 1 kiskanál porcukorral felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadunk 100 gramm porcukrot, kevés sót, reszelt citromhéjat, a tojássárgáját, az élesztős tejet, a tejfölt, és összegyúrjuk.

    Két cipót formázunk belőle, konyharuhával letakarjuk, és langyos helyen fél óráig kelesztjük.

    Közben a meggybefőttet leszűrjük, a diót durvára vágjuk. A maradék porcukrot (100 g.) összekeverjük a fahéjjal.

    Kikenünk, kilisztezünk egy közepes méretű tepsit. Az egyik tésztacipót kinyújtjuk, a tepsibe fektetjük, az alját villával megszurkáljuk. Megszórjuk zsemlemorzsával, a dió felével, a meggyel, a fahéjas cukorral, majd a maradék dióval.

    A másik cipóból kisujjnyi rudakat sodrunk, és megrácsozzuk vele a sütit. 30 percig kelni hagyjuk. A tetejét megkenjük a felvert tojással, és előmelegített sütőben (180 C°) 30-35 percig sütjük.

    A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd deszkára csúsztatva kockákra, vagy rombuszra vágjuk. Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá