Meggyes pite gyorsan, egyszerűen recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 szoba hőmérsékletű
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 ek kristálycukor (ebből 1 kanál lehet vaníliás cukor)
- 10 ek olaj
- 10 ek tej
- 10 púpos ek liszt
- csipet só
- egy kisebb tál gyümölcs (magozott meggy)
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tojásokat egy tálban a cukorral felverjük fehéredésig. Hozzáadjuk az olajat, a tejet, a sót, majd a végén a lisztet. A liszttel már nem kell sokat keverni.
A tepsibe (20 x 25 cm-es) beleteszünk egy sütőpapírt, és beleöntjük a masszát. Kissé folyós, de nem szabad több lisztet beletenni, mert akkor tömör lesz a tészta. Eloszlatjuk egyenletesen, és megszórjuk a gyümölcsdarabokkal.
180 fokos sütőben – sütőtől függően – kb. 25-30 percig sütjük (tűpróba).
Kihűtjük, szeleteljük. Ízlés szerint porcukrozhatjuk is.
Gyors, egyszerű, könnyű, olcsó és nagyon finom.
Tipp:
Egy kanál kristálycukor helyett vaníliás cukrot használok.
Lehet bele tenni reszelt citromhéjat is a tésztába.
Én 20×25-ös tepsit használtam, akkor magas lesz a pite, ha alacsonyabbat szeretnénk, akkor használjunk nagyobb tepsit. 10 perc után (ez sütőtől függ) félidőben meg szoktam fordítani a tepsit.
Ha nem akarjuk, hogy a gyümölcs lesüllyedjen, akkor előtte forgassuk meg kevés lisztben, és úgy szórjuk a tésztára. Bármilyen más gyümölccsel is nagyon jó!
Szerintem nagyon finom olívaolajjal. Ne erőteljes ízű olajat használjunk!
A meggyes pite gyorsan, egyszerűen kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 28 g
Zsír: 15 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »