Meggyes pite gyorsan, egyszerűen

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 3 szoba hőmérsékletű tojás
  • 10 ek kristálycukor (ebből 1 kanál lehet vaníliás cukor)
  • 10 ek olaj
  • 10 ek tej
  • 10 púpos ek liszt
  • csipet só
  • egy kisebb tál gyümölcs (magozott meggy)

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A tojásokat egy tálban a cukorral felverjük fehéredésig. Hozzáadjuk az olajat, a tejet, a sót, majd a végén a lisztet. A liszttel már nem kell sokat keverni.

A tepsibe (20 x 25 cm-es) beleteszünk egy sütőpapírt, és beleöntjük a masszát. Kissé folyós, de nem szabad több lisztet beletenni, mert akkor tömör lesz a tészta. Eloszlatjuk egyenletesen, és megszórjuk a gyümölcsdarabokkal.

180 fokos sütőben – sütőtől függően – kb. 25-30 percig sütjük (tűpróba).

Kihűtjük, szeleteljük. Ízlés szerint porcukrozhatjuk is.

Gyors, egyszerű, könnyű, olcsó és nagyon finom.

Tipp:

Egy kanál kristálycukor helyett vaníliás cukrot használok.

Lehet bele tenni reszelt citromhéjat is a tésztába.

Én 20×25-ös tepsit használtam, akkor magas lesz a pite, ha alacsonyabbat szeretnénk, akkor használjunk nagyobb tepsit. 10 perc után (ez sütőtől függ) félidőben meg szoktam fordítani a tepsit.

Ha nem akarjuk, hogy a gyümölcs lesüllyedjen, akkor előtte forgassuk meg kevés lisztben, és úgy szórjuk a tésztára. Bármilyen más gyümölccsel is nagyon jó!

Szerintem nagyon finom olívaolajjal. Ne erőteljes ízű olajat használjunk!