Hozzávalók:
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tojásokat egy tálban a cukorral felverjük fehéredésig. Hozzáadjuk az olajat, a tejet, a sót, majd a végén a lisztet. A liszttel már nem kell sokat keverni.
A tepsibe (20 x 25 cm-es) beleteszünk egy sütőpapírt, és beleöntjük a masszát. Kissé folyós, de nem szabad több lisztet beletenni, mert akkor tömör lesz a tészta. Eloszlatjuk egyenletesen, és megszórjuk a gyümölcsdarabokkal.
180 fokos sütőben – sütőtől függően – kb. 25-30 percig sütjük (tűpróba).
Kihűtjük, szeleteljük. Ízlés szerint porcukrozhatjuk is.
Gyors, egyszerű, könnyű, olcsó és nagyon finom.
Egy kanál kristálycukor helyett vaníliás cukrot használok.
Lehet bele tenni reszelt citromhéjat is a tésztába.
Én 20×25-ös tepsit használtam, akkor magas lesz a pite, ha alacsonyabbat szeretnénk, akkor használjunk nagyobb tepsit. 10 perc után (ez sütőtől függ) félidőben meg szoktam fordítani a tepsit.
Ha nem akarjuk, hogy a gyümölcs lesüllyedjen, akkor előtte forgassuk meg kevés lisztben, és úgy szórjuk a tésztára. Bármilyen más gyümölccsel is nagyon jó!
Szerintem nagyon finom olívaolajjal. Ne erőteljes ízű olajat használjunk!