Meggyes pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg finom liszt
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 25 dkg margarin
- ½ csomag sütőpor
- 15 dkg porcukor
- 2 ek. tejföl
- csipet só
- 1 citrom reszelt héja
A töltelék:
- 1,5 kg meggy magozva
- őrölt fahéj
- cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 4 ek búzadara
A kenéshez:
- 1 db egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Előkészítés:
A meggyet kimagozzuk, összekeverjük a cukorral és állni hagyjuk. A vajat elmorzsoljuk a liszttel majd hozzáadjuk a sót,cukrot,sütőport,reszelt citromhéjat a tojások sárgáját és annyi tejfölt hogy könnyen nyújtható de nem túl puha tésztát kapjunk.
Elkészítés:
A tésztát két egyenlő részre osztjuk majd mindkettőt a tepsink méretére nyújtjuk. /24×30-as tepsit használtam/.Az egyik lapot a tepsibe simítjuk,megszórjuk búzadarával majd ráterítjük a kinyomkodott lecsepegtetett meggyet. Ismét búzadarát szórunk rá ,betakarjuk a második lappal,kicsit megnyomkodjuk a széleit.
Megkenjük felvert egész tojással, villával megszurkáljuk és sütőben közepes lángon /150-160 fok/ megsütjük. kb.35-40 perc. Készíthetjük magozott meggybefőttből is.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »