Meggyes pite recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg finom liszt
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 25 dkg margarin
- ½ csomag sütőpor
- 15 dkg porcukor
- 2 ek. tejföl
- csipet só
- 1 citrom reszelt héja
A töltelék:
- 1,5 kg meggy magozva
- őrölt fahéj
- cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 4 ek búzadara
A kenéshez:
- 1 db egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Előkészítés:
A meggyet kimagozzuk, összekeverjük a cukorral és állni hagyjuk. A vajat elmorzsoljuk a liszttel majd hozzáadjuk a sót,cukrot,sütőport,reszelt citromhéjat a tojások sárgáját és annyi tejfölt hogy könnyen nyújtható de nem túl puha tésztát kapjunk.
Elkészítés:
A tésztát két egyenlő részre osztjuk majd mindkettőt a tepsink méretére nyújtjuk. /24×30-as tepsit használtam/.Az egyik lapot a tepsibe simítjuk,megszórjuk búzadarával majd ráterítjük a kinyomkodott lecsepegtetett meggyet. Ismét búzadarát szórunk rá ,betakarjuk a második lappal,kicsit megnyomkodjuk a széleit.
Megkenjük felvert egész tojással, villával megszurkáljuk és sütőben közepes lángon /150-160 fok/ megsütjük. kb.35-40 perc. Készíthetjük magozott meggybefőttből is.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


