Meggyes pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 75 dkg finomliszt
- 30 dkg vaj
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 15 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csipet só
- 2 dl tejföl
Töltelék:
- 1,5 kg meggy
- fahéj ízlés szerint
- 10 dkg cukor
- 1 ek keményítő
- 2 ek búzadara
Tetejére:
- 1 ek porcukor
Elkészítése:
A tésztához a lisztet és vajat elmorzsoljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és összegyúrjuk. A tészta 2/3-át elvesszük, kinyújtjuk, és egy 38 x 30 cm-es tepsibe tesszük. Meghintjük búzadarával, rászórjuk a kimagozott meggyet.
Összekeverjük a cukrot, a fahéjat, a keményítőt, és egyenletesen rászórjuk a meggyre.
A maradék tésztát kinyújtjuk, pizza-, vagy derelyevágóval csíkokra vágjuk, és berácsozzuk vele a süti tetejét.
Tojásfehérjével lekenjük a rácsokat, és 180 fokon 35 perc alatt megsütjük.
Tetejét porcukorral hintjük meg, és kis kockákra vágva tálaljuk.
A meggyes pite kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 33 g
Zsír: 10 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »