Meggyes pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

Tészta:

  • 75 dkg finomliszt
  • 30 dkg vaj
  • 3 tojássárgája
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csipet só
  • 2 dl tejföl

Töltelék:

  • 1,5 kg meggy
  • fahéj ízlés szerint
  • 10 dkg cukor
  • 1 ek keményítő
  • 2 ek búzadara

Tetejére:

  • 1 ek porcukor

Elkészítése:

A tésztához a lisztet és vajat elmorzsoljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és összegyúrjuk. A tészta 2/3-át elvesszük, kinyújtjuk, és egy 38 x 30 cm-es tepsibe tesszük. Meghintjük búzadarával, rászórjuk a kimagozott meggyet.

Összekeverjük a cukrot, a fahéjat, a keményítőt, és egyenletesen rászórjuk a meggyre.

A maradék tésztát kinyújtjuk, pizza-, vagy derelyevágóval csíkokra vágjuk, és berácsozzuk vele a süti tetejét.

Tojásfehérjével lekenjük a rácsokat, és 180 fokon 35 perc alatt megsütjük.

Tetejét porcukorral hintjük meg, és kis kockákra vágva tálaljuk.