Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes pite recept

Meggyes pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    24*36 cm-es tepsihez:

    • 30 dkg vaj
    • 3 cs vaníliás cukor
    • 10 dkg porcukor
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • reszelt citromhéj
    • 15 dkg kristálycukor
    • 30 dkg liszt
    • 1 cs sütőpor
    • 70 dkg meggy

    Elkészítése:

    Magozzuk ki a meggyet, majd tegyük egy szűrőbe, hogy teljesen lecsepegjen mielőtt a tésztára szórjuk.

    A tojások sárgáját tegyük bele egy keverőtálba, adjuk hozzá a felkockázott, puha vajat, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot, és a porcukrot, majd robotgéppel keverjük jó habosra. A tojások fehérjét kezdjük el habbá verni, majd kanalanként adjuk hozzá a kristálycukrot, és addig verjük, hogy jó kemény habot kapjunk. Ezután fakanállal apránként óvatosan keverjük a tojás sárgás-vajas masszához a keményre felvert habot. A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk a habos masszához, és szintén fakanállal, óvatosan keverjük össze.

    A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele a fele mennyiségű tésztát. Ezután szórjuk meg a meggynek a felével, majd öntsük rá a maradék tésztát. A tetejét egyenletesen simítsuk el, majd szórjuk meg a maradék meggyel.

    Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon kb 35-40 perc alatt süssük készre (én légkeverésnél 150 fokon, 35 percig sütöttem), és amikor a teteje már szépen megbarnult, egy sütőpapírral letakartam nehogy túlbarnuljon.
    A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.

    Tálalás előtt a sütemény tetejét ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd éles késsel szeleteljük fel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá