Meggyes, málnás, joghurtos süti recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 8 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7 evőkanál liszt
- 8 evőkanál porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 evőkanál kakaópor
Krém:
- 5 dl natúr joghurt
- 10 evőkanál cukor
- 1 cs étkezési zselatin
- 5 dl habtejszín
- 20 dkg málna
- 10 dkg magozott meggy
Elkészítése:
Sütünk egy kakaós piskótát a 8 db tojásból.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a tojássárgáját a cukorral fehéredésik keverjük, a lisztet a kakaóport átszitáljuk és óvatosan váltakozva összekeverjük a tojáshabot a cukros tojássárgáját és a kakaós lisztet.
Sütőpapírral bélelt tepsibe 170 fokon kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
Joghurtkrém:
A joghurtot cukrot étkezési zselatint felmelegítjük,(ne forrjon) félre tesszük,a habtejszínt kemény habbá verjük és a langyossá hűlt joghurthoz öntjük.
A kihűlt piskótát kettévágjuk. A piskótalapra öntjük a joghurtos krém háromnegyedét megszórjuk a gyümölccsel (keveset tegyünk félre a tetejére) rátesszük a másik lapot.
A maradék krémet a tetejére simítjuk és megszórjuk a félre tett gyümölccsel. Az egészet betesszük a hűtőbe, amíg megdermed ez kb, 1-2 óra.
Tipp:
Bármilyen gyümölcsöt lehet használni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »