Meggyes, málnás, joghurtos süti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta:

  • 8 db tojás
  • 7 evőkanál liszt
  • 8 evőkanál porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 evőkanál kakaópor

Krém:

  • 5 dl natúr joghurt
  • 10 evőkanál cukor
  • 1 cs étkezési zselatin
  • 5 dl habtejszín
  • 20 dkg málna
  • 10 dkg magozott meggy

Elkészítése:

Sütünk egy kakaós piskótát a 8 db tojásból.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a tojássárgáját a cukorral fehéredésik keverjük, a lisztet a kakaóport átszitáljuk és óvatosan váltakozva összekeverjük a tojáshabot a cukros tojássárgáját és a kakaós lisztet.

Sütőpapírral bélelt tepsibe 170 fokon kb. 15-20 perc alatt megsütjük.

Joghurtkrém:

A joghurtot cukrot étkezési zselatint felmelegítjük,(ne forrjon) félre tesszük,a habtejszínt kemény habbá verjük és a langyossá hűlt joghurthoz öntjük.

A kihűlt piskótát kettévágjuk. A piskótalapra öntjük a joghurtos krém háromnegyedét megszórjuk a gyümölccsel (keveset tegyünk félre a tetejére) rátesszük a másik lapot.

A maradék krémet a tetejére simítjuk és megszórjuk a félre tett gyümölccsel. Az egészet betesszük a hűtőbe, amíg megdermed ez kb, 1-2 óra.

Tipp:

Bármilyen gyümölcsöt lehet használni.