Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes mákos szelet recept

Meggyes mákos szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 20 dkg finomliszt
    • 10 dkg margarin
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg porcukor
    • 1/2 csomag sütőpor
    • kb. 4 evőkanál meggy lekvár

    A töltelékhez:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg kristálycukor
    • 13 dkg margarin
    • 20 dkg finomliszt
    • 1/2 sütőpor
    • 3 dl tej
    • 20 dkg darált mák
    • 7 dl cukrozott meggy, vagy meggybefőtt (házilag tettem el)

    Elkészítése:

    A tésztához valókat a lekvár kivételével egy tálban fakanállal összedolgozzuk

    Sütőpapírral kibélelünk egy 22 cm x 38 cm-es ( normál) tepsit, majd a masszát fakanállal, vagy műanyag krémkaparóval szépen rákenegetjük a sütőpapírra, esetleg lisztes kézzel kicsit elegyengetjük. Egy vékony réteg tésztát kapunk.

    A tetejét megkenjük lekvárral. Ezt követően elkészítjük a tetejére kerülő tölteléket.

    Először is a két tojás fehérjét felverjük habnak. A tojások sárgáját a cukorral és a margarinnal jól kikeverjük, fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet, a sütőporos lisztet.

    Végül a mákot ,a levétől lecsepegtetett meggyet és a tojáshabot keverjük hozzá.

    A kapott masszát ráöntjük a lekváros tésztára, szépen elegyengetjük a tetejét.

    Előmelegített sütőben sütjük,  180 fokra melegített sütőben 40 perc alatt sült ki.

    A kihűlt süteményt bevonjuk a csokimázzal.

    A csokoládét az étolajjal mikróban felolvasztjuk,simára keverjük és a tészta tetejére öntjük.

    Szépen elegyengetjük.

    A sütemény tetején a csokimáz nem egyenletes, mivel a meggytől nem egyenes a felszíne a megsült süteménynek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá