Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez:
Elkészítése:
A tésztához valókat a lekvár kivételével egy tálban fakanállal összedolgozzuk
Sütőpapírral kibélelünk egy 22 cm x 38 cm-es ( normál) tepsit, majd a masszát fakanállal, vagy műanyag krémkaparóval szépen rákenegetjük a sütőpapírra, esetleg lisztes kézzel kicsit elegyengetjük. Egy vékony réteg tésztát kapunk.
A tetejét megkenjük lekvárral. Ezt követően elkészítjük a tetejére kerülő tölteléket.
Először is a két tojás fehérjét felverjük habnak. A tojások sárgáját a cukorral és a margarinnal jól kikeverjük, fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet, a sütőporos lisztet.
Végül a mákot ,a levétől lecsepegtetett meggyet és a tojáshabot keverjük hozzá.
A kapott masszát ráöntjük a lekváros tésztára, szépen elegyengetjük a tetejét.
Előmelegített sütőben sütjük, 180 fokra melegített sütőben 40 perc alatt sült ki.
A kihűlt süteményt bevonjuk a csokimázzal.
A csokoládét az étolajjal mikróban felolvasztjuk,simára keverjük és a tészta tetejére öntjük.
Szépen elegyengetjük.
A sütemény tetején a csokimáz nem egyenletes, mivel a meggytől nem egyenes a felszíne a megsült süteménynek.