Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes-mákos kosárka recept

Meggyes-mákos kosárka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 24 darabhoz:
    Tészta:

    • 30 dkg rétesliszt (fele lehet finomliszt is)
    • 12 dkg margarin
    • 12 dkg porcukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2-3 evőkanál tej

    Töltelék:

    • meggylekvár (vagy másmilyen savanykás lekvár)
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 15 dkg porcukor
    • 15 dkg darált mák
    • fél kiskanál szódabikarbóna

    Elkészítése:

    A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk belőle. Folpackba csomagolva 1-2 órát hűtőben pihentetetjük.

    Pihenés után a tésztát 24 részre osztjuk és gombócokat formázunk belőle.

    Rétesliszttel meghintjük a formákat, a gombócokat is és így a formákba nyomkodjuk a tésztát.

    A tojásfehérjéket elkezdjük habnak felverni, majd a vége felé belekeverjük a porcukrot is és kemény habbá verjük az egészet. A mákhoz hozzákeverjük a szódabikarbónát és a habhoz dolgozzuk óvatosan.

    A koskárkák aljába lekvárt teszünk, majd erre a mákos habot.

    180 fokra melegített sütőben kb 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá