Meggyes-mákos kosárka recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók 24 darabhoz:
Tészta:
- 30 dkg rétesliszt (fele lehet finomliszt is)
- 12 dkg margarin
- 12 dkg porcukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2-3 evőkanál tej
Töltelék:
- meggylekvár (vagy másmilyen savanykás lekvár)
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg darált mák
- fél kiskanál szódabikarbóna
Elkészítése:
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk belőle. Folpackba csomagolva 1-2 órát hűtőben pihentetetjük.
Pihenés után a tésztát 24 részre osztjuk és gombócokat formázunk belőle.
Rétesliszttel meghintjük a formákat, a gombócokat is és így a formákba nyomkodjuk a tésztát.
A tojásfehérjéket elkezdjük habnak felverni, majd a vége felé belekeverjük a porcukrot is és kemény habbá verjük az egészet. A mákhoz hozzákeverjük a szódabikarbónát és a habhoz dolgozzuk óvatosan.
A koskárkák aljába lekvárt teszünk, majd erre a mákos habot.
180 fokra melegített sütőben kb 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.