Meggyes-mákos kosárka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 24 darabhoz:
Tészta:
- 30 dkg rétesliszt (fele lehet finomliszt is)
- 12 dkg margarin
- 12 dkg porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2-3 evőkanál tej
Töltelék:
- meggylekvár (vagy másmilyen savanykás lekvár)
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg darált mák
- fél kiskanál szódabikarbóna
Elkészítése:
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk belőle. Folpackba csomagolva 1-2 órát hűtőben pihentetetjük.
Pihenés után a tésztát 24 részre osztjuk és gombócokat formázunk belőle.
Rétesliszttel meghintjük a formákat, a gombócokat is és így a formákba nyomkodjuk a tésztát.
A tojásfehérjéket elkezdjük habnak felverni, majd a vége felé belekeverjük a porcukrot is és kemény habbá verjük az egészet. A mákhoz hozzákeverjük a szódabikarbónát és a habhoz dolgozzuk óvatosan.
A koskárkák aljába lekvárt teszünk, majd erre a mákos habot.
180 fokra melegített sütőben kb 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »