Meggyes-mákos kocka recept

Hozzávalók:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg cukor
- 2,5dl tej
- 20 dkg darált mák
- 20 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 50-60 dkg magozott meggy
Elkészítése:
A meggy kivételével az összes hozzávalót robotgéppel jól összedolgozzuk.
Egy 25*35 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tészta felét, rászórunk kb 20 dkg meggyet, ráterítjük a maradék tésztát, majd rászórjuk a maradék meggyet.
Előmelegített sütőben, 180 fokon 5 percig sütjük, majd 150-160 fokra mérsékeljük és készre sütjük kb 30-35 perc alatt. Tűpróbát végezzünk!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »