Meggyes-mákos kocka recept

Hozzávalók:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg cukor
- 2,5dl tej
- 20 dkg darált mák
- 20 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 50-60 dkg magozott meggy
Elkészítése:
A meggy kivételével az összes hozzávalót robotgéppel jól összedolgozzuk.
Egy 25*35 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tészta felét, rászórunk kb 20 dkg meggyet, ráterítjük a maradék tésztát, majd rászórjuk a maradék meggyet.
Előmelegített sütőben, 180 fokon 5 percig sütjük, majd 150-160 fokra mérsékeljük és készre sütjük kb 30-35 perc alatt. Tűpróbát végezzünk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »