Meggyes-mákos álom recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
ebből az adagból egy kisebb tepsi lett
- 200 gramm darált mák
- 150 gramm cukor
- 100 gramm vaj
- 100 gramm liszt
- fél csomag sütőpor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 evőkanál habtejszín
Elkészítése:
A tojás sárgájákat fehéredésig keverem a cukor felével, a fehérjéket pedig habbá verem a másik felével. A vajat puhára melegítem. A sütőport elkeverem a mákkal és a liszttel, majd összedolgozom a cukros sárgájával, majd a langyos vajjal és a habtejszínnel, legvégül kanalanként óvatosan a masszába forgatom a felvert tojáshabot.
A meggyet kimagoztam. A sütőpapírral bélelt tepsibe kanalaztam a tésztát, elkentem, hogy egyenletesen legyen mindenhol, majd jól megszórtam a meggyel. 180 fokra előmelegített sütőben sütöttem 35 percet. Tűpróbával kell ellenőrizni, hogy megsült-e.
Ízlés szerint porcukorral vagy nélküle tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.