Meggyes-krémes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A lapokhoz:
- 40 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 5 dkg zsír
- 1 dl tejföl
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag sütőpor
A töltelékhez:
- 60 dkg magozott meggy
A krémhez:
- 3 dl tej
- 3 evőkanál liszt
- 2 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg cukor
- 20 dkg margarin
A mázhoz:
- 20 dkg porcukor
- 5 evőkanál meggylé
- 2 evőkanál olvasztott vaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 4 részre osztjuk. Cipókat formázunk ,majd 20×30 cm-es tepsi nagyságúra nyújtjuk.
A sütőpapírral bélelt tepsibe terítünk egy lapot, megszórjuk a lecsepegtetett meggy felével, a másik lapot ráhelyezzük, villával megszurkáljuk és 180 fokra melegített sütőben kb 25 perc alatt világosra sütjük. A másik két lapnál is így járunk el.
A krémhez a margarin kivételével a hozzávalókat sűrűre felfőzzük, kihűtjük, a kihabosított margarinnal jól összekeverjük, majd a két meggyes tésztalap közé töltjük.
A mázhoz elektromos keverőgéppel a cukrot a meggylével sűrű krémmé keverjük és a felolvasztott, meleg margarinnal összekeverjük. A süteményt bevonjuk. Legalább egy fél napot hagyjuk állni és azután szeleteljük.
Egy nyáron megjelent receptes újságban találtam a receptet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »