Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes-kakaós piskótarolád recept

Meggyes-kakaós piskótarolád
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál cukor
    • 5 evőkanál simaliszt
    • 1 evőkanál kakaópor
    • 1 késhegynyi sütőpor

    A töltelékhez:

    • 15 dkg magozott meggy (befőtt)
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 3 evőkanál cukor
    • 1 evőkanál simaliszt
    • 1,5 dl meggylé (befőtt)
    • 0,5 dl konyak
    • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
    • 2 dkg vaj

    A tetejére:

    • magas kakaótartalmú étcsokoládé

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy nagy tepsit kivajazunk és kiszórunk liszttel, vagy kibélelünk sütőpapírral. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral fehéredésig, habosra keverjük, majd kanalanként eldolgozzuk benne a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport.

    A habbá vert tojásfehérje egyharmadát jól elkeverjük a masszával, majd a maradékot is óvatosan hozzáforgatjuk, de vigyázva, hogy ne törjük össze. Miután a masszát összedolgoztuk, belesimítjuk az előkészített tepsibe és betesszük sülni. Először 5 percig 190 fokon sütjük, majd még 10 percig 180 fokon.

    Miután a piskóta megsült, egy kevés kristálycukorral meghintett nedves konyharuhával rögtön feltekerjük és így hagyjuk langyosra hűlni. A töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk és egy kis mártásfőző edényben habosra keverjük a cukorral és a kanál liszttel.

    Simára keverjük a meggylével és lassú tűzön folyamatosan kevergetve, sűrű krémmé főzzük, hozzáadjuk a konyakot és a végén beledobjuk a vajat és simára keverjük vele és egy kevés fahéjjal ízesítjük, majd levéve a tűzről hagyjuk langyosra hűlni.

    Míg a krém meghűl, addig a meggyszemeket ellenőrizzük át, hogy ne maradjon bennük mag vagy magdarab. A piskótát kitekerjük és elosztjuk rajta a krémet és a meggyszemeket, majd óvatosan, lazán feltekerjük, úgy, hogy a krémet ne préseljük ki belőle.

    A tetejére reszeljünk étcsokoládét. Tegyük egy kis időre a hűtőbe, hogy a krém megdermedjen és az ízek összeérjenek. A képeken látszik, hogy nálunk ez az utolsó mozzanat kimaradt, mert mindenki rögtön akarta kóstolni, így a hűtésre már nem jutott idő :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá