Meggyes-diós süti recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt( nálam 20 dkg zabpehely és 20 dkg finom)
- 20 dkg darált dió
- 4 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg vaj (lágy legyen)
- 4 dl tej
- 1 cs sütőpor
- 15 dkg eritrit és stevia keveréke vagy 25 dkg cukor
- csipet só
Tetejére:
- 60-70 dkg magozott, édesített és lecsepegtetett meggy
Elkészítése:
A tojásokat a vajjal, az édesítővel vagy cukorral habosra keverjük, majd az összekevert lisztet, darált diót, sót, sütőport hozzáadjuk és a tejjel együtt és lágy tésztává keverjük.
Egy 35*40 cm-es zsírozott vagy sütőpapíros tepsibe öntjük, egyenletesen elosztjuk a tetején a meggyet és 175 fokon szép világosbarnára sütjük kb 40 perc alatt.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »









