Meggyes-diós süti recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt( nálam 20 dkg zabpehely és 20 dkg finom)
- 20 dkg darált dió
- 4 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg vaj (lágy legyen)
- 4 dl tej
- 1 cs sütőpor
- 15 dkg eritrit és stevia keveréke vagy 25 dkg cukor
- csipet só
Tetejére:
- 60-70 dkg magozott, édesített és lecsepegtetett meggy
Elkészítése:
A tojásokat a vajjal, az édesítővel vagy cukorral habosra keverjük, majd az összekevert lisztet, darált diót, sót, sütőport hozzáadjuk és a tejjel együtt és lágy tésztává keverjük.
Egy 35*40 cm-es zsírozott vagy sütőpapíros tepsibe öntjük, egyenletesen elosztjuk a tetején a meggyet és 175 fokon szép világosbarnára sütjük kb 40 perc alatt.
Jó étvágyat hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.