Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes-diós piskóta recept

Meggyes-diós piskóta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 8 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 evőkanál liszt
    • 8 evőkanál cukor
    • 60 dkg magozott meggy
    • 15 dkg durvára vágott dió

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk, külön tálba tesszük. A fehérjét 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, majd a sárgáját is jól eldolgozzuk a maradék cukorral. A felvert fehérjéhez hozzáadjuk a lisztet, ráöntjük a sárgáját, és fakanállal óvatosan elkeverjük, hogy a hab nehogy összetörjön.

    A tepsi alját kizsírozzuk, kilisztezzük, vagy sütőpapírt is használhatunk, és a piskótatésztát beleöntjük a tepsibe. A meggyet egyenként lisztbe forgatjuk, így szórjuk rá a piskóta tetejére ( így nem fog a tepsi aljára süllyedni), majd a végén a durvára vágott diót is rászórjuk. Előmelegített sütőben, kb 20 percig sütjük.

    Ha kihűlt porcukorral megszórva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá