Meggyes-cukkinis-mákos lepény recept

Hozzávalók:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 18 dkg cukor
- 1 tk vanília kivonat
- 15 dkg liszt
- 18 dkg darált mák
- 1 tk sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 0,5 dl olaj
- 1 ek tejföl
- 50 dkg zsenge cukkini
- 20-25 dkg fagyos meggy
- 1 ek étkezési keményítő
Elkészítése:
A cukkinit lereszeljük (nem kell meghámozni) és enyhén besózzuk. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
Egy közepes méretű (20 x 30 cm) tepsit alaposan kivajazunk, kilisztezünk.
Habosra keverjük a tojást a cukorral, hozzákeverjük a vanília kivonatot, az olajat, a tejfölt a citrom reszelt héját és a sütőporral vegyített lisztes mákot, majd a masszát összeforgatjuk a levétől kinyomkodott cukkinivel.
Tepsibe simítjuk, megszórjuk a tetejét a keményítővel összeforgatott meggyel, és kb. 30-35 perc alatt készre sütjük.
A meggyes-cukkinis-mákos lepény kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 27 g
Zsír: 10 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »