Meggyes-cukkinis-mákos lepény recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 18 dkg cukor
- 1 tk vanília kivonat
- 15 dkg liszt
- 18 dkg darált mák
- 1 tk sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 0,5 dl olaj
- 1 ek tejföl
- 50 dkg zsenge cukkini
- 20-25 dkg fagyos meggy
- 1 ek étkezési keményítő
Elkészítése:
A cukkinit lereszeljük (nem kell meghámozni) és enyhén besózzuk. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
Egy közepes méretű (20 x 30 cm) tepsit alaposan kivajazunk, kilisztezünk.
Habosra keverjük a tojást a cukorral, hozzákeverjük a vanília kivonatot, az olajat, a tejfölt a citrom reszelt héját és a sütőporral vegyített lisztes mákot, majd a masszát összeforgatjuk a levétől kinyomkodott cukkinivel.
Tepsibe simítjuk, megszórjuk a tetejét a keményítővel összeforgatott meggyel, és kb. 30-35 perc alatt készre sütjük.
A meggyes-cukkinis-mákos lepény kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 226 kcal
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 27 g
Zsír: 10 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 27 g
Zsír: 10 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.