Meggyes-cukkinis-mákos lepény recept
Hozzávalók:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 18 dkg cukor
- 1 tk vanília kivonat
- 15 dkg liszt
- 18 dkg darált mák
- 1 tk sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 0,5 dl olaj
- 1 ek tejföl
- 50 dkg zsenge cukkini
- 20-25 dkg fagyos meggy
- 1 ek étkezési keményítő
Elkészítése:
A cukkinit lereszeljük (nem kell meghámozni) és enyhén besózzuk. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
Egy közepes méretű (20 x 30 cm) tepsit alaposan kivajazunk, kilisztezünk.
Habosra keverjük a tojást a cukorral, hozzákeverjük a vanília kivonatot, az olajat, a tejfölt a citrom reszelt héját és a sütőporral vegyített lisztes mákot, majd a masszát összeforgatjuk a levétől kinyomkodott cukkinivel.
Tepsibe simítjuk, megszórjuk a tetejét a keményítővel összeforgatott meggyel, és kb. 30-35 perc alatt készre sütjük.
A meggyes-cukkinis-mákos lepény kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 27 g
Zsír: 10 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

