Meggy grillázs burokban recept
Hozzávalók:
- 50 dkg fagyasztott, magozott meggy
- 10 dkg darált dió
- 20 dkg kristálycukor
- pár csepp rum aroma
Elkészítése:
A cukrot lehetőleg teflonos edényben, közepes lángon állandó keverés mellett melegítjük. (Nem kell alá önteni sem vizet, sem mást.) Rövid idő elteltével a cukor olvadni kezd.
Mikor cseppfolyóssá kezd válni, keverjük bele a darált diót, és pár csepp rumaromával ízesítsük.
Forgassuk bele a fagyasztott meggyet, majd kiskanállal, vagy fogpiszkálót darabonként beleszúrva, az előre odakészített sütőpapírra szedjük ki. Vigyázzunk, hogy ne ragadjanak össze!
Tartsuk melegen, de ne főzzük az olvadás után, mert a grillázs megéghet.
A meggy grillázs burokban kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 34 g
Zsír: 7 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

