Meggy grillázs burokban recept

Hozzávalók:
- 50 dkg fagyasztott, magozott meggy
- 10 dkg darált dió
- 20 dkg kristálycukor
- pár csepp rum aroma
Elkészítése:
A cukrot lehetőleg teflonos edényben, közepes lángon állandó keverés mellett melegítjük. (Nem kell alá önteni sem vizet, sem mást.) Rövid idő elteltével a cukor olvadni kezd.
Mikor cseppfolyóssá kezd válni, keverjük bele a darált diót, és pár csepp rumaromával ízesítsük.
Forgassuk bele a fagyasztott meggyet, majd kiskanállal, vagy fogpiszkálót darabonként beleszúrva, az előre odakészített sütőpapírra szedjük ki. Vigyázzunk, hogy ne ragadjanak össze!
Tartsuk melegen, de ne főzzük az olvadás után, mert a grillázs megéghet.
A meggy grillázs burokban kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 34 g
Zsír: 7 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »