Meggy grillázs burokban

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg fagyasztott, magozott meggy
  • 10 dkg darált dió
  • 20 dkg kristálycukor
  • pár csepp rum aroma

Elkészítése:

A cukrot lehetőleg teflonos edényben, közepes lángon állandó keverés mellett melegítjük. (Nem kell alá önteni sem vizet, sem mást.) Rövid idő elteltével a cukor olvadni kezd.

Mikor cseppfolyóssá kezd válni, keverjük bele a darált diót, és pár csepp rumaromával ízesítsük.

Forgassuk bele a fagyasztott meggyet, majd kiskanállal, vagy fogpiszkálót darabonként beleszúrva, az előre odakészített sütőpapírra szedjük ki. Vigyázzunk, hogy ne ragadjanak össze!

Tartsuk melegen, de ne főzzük az olvadás után, mert a grillázs megéghet.