Medvetalp recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg finomliszt
- 6 dkg porcukor
- 6 g sütőpor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 6 dkg őrölt mandula
- 18 dkg puha vaj
A habhoz:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 25 dkg porcukor
- 20 dkg darált/aprított dió
- 5 dkg csokoládé
A tészta lekenéséhez:
- 4 ek málnalekvár (eper vagy ribizli is illik hozzá)
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Egy 24×39-cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. (A tésztát le is hűthetjük,hogy jobban kezelhető legyen.)
A tésztát kinyújtjuk, vagy belenyomkodjuk a tepsi aljába. Kb. 0,5 cm-es legyen a tészta magassága. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt a mandulás linzer tésztánkat megsütjük.
Míg sül a tésztánk, vízgőz felett a tojásfehérjéket a cukorral nem túl kemény habbá verjük. Belereszeljük a csokoládét, és a diót is hozzákeverjük.
A tésztát kivesszük a sütőből, lekvárral lekenjük, és a diós-csokis habot rásimítjuk.
A hőfokot 160 fokra mérsékeljük, és 30 perc alatt kiszárítjuk.
Bevonhatjuk csokoládés mázzal, vagy meghintjük porcukorral.
Tipp:
Egy nagyon régi szakácskönyvből sütöttem, ahol ezen a néven szerepel.
Egy kicsit módosítottam csupán az eredeti recepten. Nagyon finom lett.