Mázas linzer recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 60 dkg liszt
- 40 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 20 g vaníliás cukor
- 2tojássárgája
- 1 teáskanál sütőpor
- ízlés szerint lekvár (áfonya, málna, ribizli)
Mázhoz:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 25 dkg porcukor (átszitált)
- 1-2 csepp citromlé
- 1 mokkáskanál keményítő
Színezéshez:
- 3 csepp kék gél állagú ételfesték
- 3 csepp piros gél állagú ételfesték
Elkészítése:
A lisztben keverjük el a cukrot és a sütőport, majd adjuk hozzá a kockára vágott hideg vajat. A lisztet morzsoljuk el a vajjal, majd adjuk hozzá a tojások sárgáit, majd gyúrjunk szép sima tésztává.
A tésztát vékonyra kinyújtjuk, majd sütikiszúróval tetszőleges formára vágjuk. 170 C° fokos sütőben kb 13-15 perc alatt készre sütjük.
A porcukrot, keményítőt keverjük ki a tojások fehérjével szép sima masszává (kicsit folyós legyen). Az elkészült máz egy részét tegyük egy tálkába, majd az ételfestékből rakjunk rá kisebb pöttyöket. Fogvájó segítségével kicsit keverjük össze a cukormázban a festéket vigyázva arra, hogy a fehér rész ne keveredjen el teljesen a festékekkel.
A linzerek tetejét mártsuk bele a mázba, majd rakjuk sütőpapírra, hogy a máz meg tudjon száradni.
Ha megszáradt a máz (ez kb egy óra) kenjük meg lekvárral az alsó linzer lapot, majd ragasszuk össze a tetejükkel
Tipp:
Kevés cukormázat színezzünk meg, mert a mártogatástól egy idő után már nem válnak külön a színek. Ha nagyon elkeverednek a színek, legyen lehetőségünk újabb cukormázat színezni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »