Mázas linzer recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 60 dkg liszt
- 40 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 20 g vaníliás cukor
- 2tojássárgája
- 1 teáskanál sütőpor
- ízlés szerint lekvár (áfonya, málna, ribizli)
Mázhoz:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 25 dkg porcukor (átszitált)
- 1-2 csepp citromlé
- 1 mokkáskanál keményítő
Színezéshez:
- 3 csepp kék gél állagú ételfesték
- 3 csepp piros gél állagú ételfesték
Elkészítése:
A lisztben keverjük el a cukrot és a sütőport, majd adjuk hozzá a kockára vágott hideg vajat. A lisztet morzsoljuk el a vajjal, majd adjuk hozzá a tojások sárgáit, majd gyúrjunk szép sima tésztává.
A tésztát vékonyra kinyújtjuk, majd sütikiszúróval tetszőleges formára vágjuk. 170 C° fokos sütőben kb 13-15 perc alatt készre sütjük.
A porcukrot, keményítőt keverjük ki a tojások fehérjével szép sima masszává (kicsit folyós legyen). Az elkészült máz egy részét tegyük egy tálkába, majd az ételfestékből rakjunk rá kisebb pöttyöket. Fogvájó segítségével kicsit keverjük össze a cukormázban a festéket vigyázva arra, hogy a fehér rész ne keveredjen el teljesen a festékekkel.
A linzerek tetejét mártsuk bele a mázba, majd rakjuk sütőpapírra, hogy a máz meg tudjon száradni.
Ha megszáradt a máz (ez kb egy óra) kenjük meg lekvárral az alsó linzer lapot, majd ragasszuk össze a tetejükkel
Tipp:
Kevés cukormázat színezzünk meg, mert a mártogatástól egy idő után már nem válnak külön a színek. Ha nagyon elkeverednek a színek, legyen lehetőségünk újabb cukormázat színezni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »