Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mázas linzer recept

Mázas linzer
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 60 dkg liszt
    • 40 dkg vaj
    • 10 dkg cukor
    • 20 g vaníliás cukor
    • 2tojássárgája
    • 1 teáskanál sütőpor
    • ízlés szerint lekvár (áfonya, málna, ribizli)

    Mázhoz:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 25 dkg porcukor (átszitált)
    • 1-2 csepp citromlé
    • 1 mokkáskanál keményítő

    Színezéshez:

    • 3 csepp kék gél állagú ételfesték
    • 3 csepp piros gél állagú ételfesték

    Elkészítése:

    A lisztben keverjük el a cukrot és a sütőport, majd adjuk hozzá a kockára vágott hideg vajat. A lisztet morzsoljuk el a vajjal, majd adjuk hozzá a tojások sárgáit, majd gyúrjunk szép sima tésztává.

    A tésztát vékonyra kinyújtjuk, majd sütikiszúróval tetszőleges formára vágjuk. 170 C° fokos sütőben kb 13-15 perc alatt készre sütjük.

    A porcukrot, keményítőt keverjük ki a tojások fehérjével szép sima masszává (kicsit folyós legyen). Az elkészült máz egy részét tegyük egy tálkába, majd az ételfestékből rakjunk rá kisebb pöttyöket. Fogvájó segítségével kicsit keverjük össze a cukormázban a festéket vigyázva arra, hogy a fehér rész ne keveredjen el teljesen a festékekkel.

    A linzerek tetejét mártsuk bele a mázba, majd rakjuk sütőpapírra, hogy a máz meg tudjon száradni.

    Ha megszáradt a máz (ez kb egy óra) kenjük meg lekvárral az alsó linzer lapot, majd ragasszuk össze a tetejükkel

    Tipp:

    Kevés cukormázat színezzünk meg, mert a mártogatástól egy idő után már nem válnak külön a színek. Ha nagyon elkeverednek a színek, legyen lehetőségünk újabb cukormázat színezni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá