Mázas linzer

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Mázas linzer

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 40 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 20 g vaníliás cukor
  • 2tojássárgája
  • 1 teáskanál sütőpor
  • ízlés szerint lekvár (áfonya, málna, ribizli)

Mázhoz:

  • 1 tojásfehérje
  • 25 dkg porcukor (átszitált)
  • 1-2 csepp citromlé
  • 1 mokkáskanál keményítő

Színezéshez:

  • 3 csepp kék gél állagú ételfesték
  • 3 csepp piros gél állagú ételfesték

Elkészítése:

A lisztben keverjük el a cukrot és a sütőport, majd adjuk hozzá a kockára vágott hideg vajat. A lisztet morzsoljuk el a vajjal, majd adjuk hozzá a tojások sárgáit, majd gyúrjunk szép sima tésztává.

A tésztát vékonyra kinyújtjuk, majd sütikiszúróval tetszőleges formára vágjuk. 170 C° fokos sütőben kb 13-15 perc alatt készre sütjük.

A porcukrot, keményítőt keverjük ki a tojások fehérjével szép sima masszává (kicsit folyós legyen). Az elkészült máz egy részét tegyük egy tálkába, majd az ételfestékből rakjunk rá kisebb pöttyöket. Fogvájó segítségével kicsit keverjük össze a cukormázban a festéket vigyázva arra, hogy a fehér rész ne keveredjen el teljesen a festékekkel.

A linzerek tetejét mártsuk bele a mázba, majd rakjuk sütőpapírra, hogy a máz meg tudjon száradni.

Ha megszáradt a máz (ez kb egy óra) kenjük meg lekvárral az alsó linzer lapot, majd ragasszuk össze a tetejükkel

Tipp:

Kevés cukormázat színezzünk meg, mert a mártogatástól egy idő után már nem válnak külön a színek. Ha nagyon elkeverednek a színek, legyen lehetőségünk újabb cukormázat színezni.