Maxi king recept

Hozzávalók:
Alaphoz:
- 30 dkg vajas keksz
Krém:
- 3 tasak pudingpor (2 cs tejszínes, 1 cs vaníliás)
- 8 dl tej
- 500 ml habtejszín
- 4 ek méz
Karamell:
- 2,5 dl cukor
- 1,25 dl habtejszín
- 50 g teavaj
- csipet só
- vaníliaaroma (1-2 tk vagy ízlés szerint)
Tetejére:
- 150 g mogyoró durvára vágva
- 150 g étcsokoládé
- 1 ek vaj vagy olaj
Elkészítése:
Krém:
A pudingporokat (mind a hármat) csomómentesre keverjük a tejjel és a mézzel, majd sűrűre főzzük. Többször átkeverve kihűtjük.
A tejszínt keményre felverjük és összeforgatjuk a pudingos krémmel.
Karamell:
A cukrot magas hőfokon kezdjük karamellizálni, majd addig keverjük, amíg az összes szemcse fel nem olvad. Jó sokáig fog tartani, de ne sajnáljuk rá az időt! Figyeljünk rá, hogy meg ne égessük a végén a cukrot!
Ha a cukor már elolvadt és karamell színű, húzzuk le a tűzhelyről, adjuk hozzá a vajat, alaposan keverjük el (amíg el nem olvad), akkor öntsük hozzá a tejszínt és azt is keverjük bele, végül a sót és vaníliát adjuk hozzá.
Meg ne kóstoljuk, mert forró! Jól hűtsük ki a karamellt!
Összeállítás:
Egy közepes méretű tepsi alját tegyük ki a keksz felével, erre kenjük a krém felét, ráöntjük a karamellt, rákenjük a maradék krémet, majd atetejét kitesszük a maradék keksszel.
A csokit felolvasztjuk a vajjal, egyenletesen rásimítjuk a kekszre, majd megszórjuk a mogyoróval.
2-3 órára, vagy egy éjszakára betesszük a hűtőbe.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »