Maxi king recept

Hozzávalók:
Alaphoz:
- 30 dkg vajas keksz
Krém:
- 3 tasak pudingpor (2 cs tejszínes, 1 cs vaníliás)
- 8 dl tej
- 500 ml habtejszín
- 4 ek méz
Karamell:
- 2,5 dl cukor
- 1,25 dl habtejszín
- 50 g teavaj
- csipet só
- vaníliaaroma (1-2 tk vagy ízlés szerint)
Tetejére:
- 150 g mogyoró durvára vágva
- 150 g étcsokoládé
- 1 ek vaj vagy olaj
Elkészítése:
Krém:
A pudingporokat (mind a hármat) csomómentesre keverjük a tejjel és a mézzel, majd sűrűre főzzük. Többször átkeverve kihűtjük.
A tejszínt keményre felverjük és összeforgatjuk a pudingos krémmel.
Karamell:
A cukrot magas hőfokon kezdjük karamellizálni, majd addig keverjük, amíg az összes szemcse fel nem olvad. Jó sokáig fog tartani, de ne sajnáljuk rá az időt! Figyeljünk rá, hogy meg ne égessük a végén a cukrot!
Ha a cukor már elolvadt és karamell színű, húzzuk le a tűzhelyről, adjuk hozzá a vajat, alaposan keverjük el (amíg el nem olvad), akkor öntsük hozzá a tejszínt és azt is keverjük bele, végül a sót és vaníliát adjuk hozzá.
Meg ne kóstoljuk, mert forró! Jól hűtsük ki a karamellt!
Összeállítás:
Egy közepes méretű tepsi alját tegyük ki a keksz felével, erre kenjük a krém felét, ráöntjük a karamellt, rákenjük a maradék krémet, majd atetejét kitesszük a maradék keksszel.
A csokit felolvasztjuk a vajjal, egyenletesen rásimítjuk a kekszre, majd megszórjuk a mogyoróval.
2-3 órára, vagy egy éjszakára betesszük a hűtőbe.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »