Mascarponés süti recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 púpozott ek liszt
- 1 ek kakaópor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
A krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 1 csomag vaníliás krémpor
- 3 dl tej
- 5-6 ek cukor
A tetejére:
- kakaópor
Elkészítése:
A piskótához válasszuk szét a tojásokat, a tojássárgákat keverjük habosra a cukorral és a vaníliás cukorral. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, és óvatosan – fakanál segítségével – dolgozzuk őket össze, de vigyázzunk, hogy a tojáshab ne törjön össze. A kakaóval és sütőporral elkevert lisztet is szórjuk bele, forgassuk össze.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, majd egy sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntsük a masszát. Kb. 20 perc alatt süssük aranybarnára. A sütő ajtaját sütés közben ne nyissuk ki, mert a tészta összeesik! A piskóta akkor készült el, ha a széle elválik a sütőlaptól. A megsült piskótát kis ideig hagyjuk a sütőben hűlni, majd rácsra borítva húzzuk le róla a sütőpapírt, fordítsuk meg, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Amíg sül a piskóta, a krémhez a vaníliás krémport a cukorral és a tejjel keverjük simára, majd keverjük bele a mascarponét is.
Amikor a piskóta kihűlt, simítsuk el egyenletesen a krémet a tetején, szórjunk rá kakaóport, és tegyük hűtőbe 1-2 órára tálalás előtt.
Tipp:
Mi a piskótára öntöttünk egy kis kávét, így hasonlított a tiramisura.