Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mascarponés süti recept

Mascarponés süti
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 púpozott ek liszt
    • 1 ek kakaópor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 csipet só

    A krémhez:

    • 25 dkg mascarpone
    • 1 csomag vaníliás krémpor
    • 3 dl tej
    • 5-6 ek cukor

    A tetejére:

    • kakaópor

    Elkészítése:

    A piskótához válasszuk szét a tojásokat, a tojássárgákat keverjük habosra a cukorral és a vaníliás cukorral. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, és óvatosan – fakanál segítségével – dolgozzuk őket össze, de vigyázzunk, hogy a tojáshab ne törjön össze. A kakaóval és sütőporral elkevert lisztet is szórjuk bele, forgassuk össze.

    Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, majd egy sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntsük a masszát. Kb. 20 perc alatt süssük aranybarnára. A sütő ajtaját sütés közben ne nyissuk ki, mert a tészta összeesik! A piskóta akkor készült el, ha a széle elválik a sütőlaptól. A megsült piskótát kis ideig hagyjuk a sütőben hűlni, majd rácsra borítva húzzuk le róla a sütőpapírt, fordítsuk meg, és hagyjuk teljesen kihűlni.

    Amíg sül a piskóta, a krémhez a vaníliás krémport a cukorral és a tejjel keverjük simára, majd keverjük bele a mascarponét is.

    Amikor a piskóta kihűlt, simítsuk el egyenletesen a krémet a tetején, szórjunk rá kakaóport, és tegyük hűtőbe 1-2 órára tálalás előtt.

    Tipp:

    Mi a piskótára öntöttünk egy kis kávét, így hasonlított a tiramisura.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá