Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mascarponés mákos kocka recept

Mascarponés mákos kocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta hozzávalói:

    • 10 dkg liszt
    • 20 dkg darált mák
    • 15 dkg porcukor
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagyobb méretű)
    • 15 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
    • 1 narancs reszelt héja
    • 0,5 csomag sütőpor

    Krém hozzávalói:

    • 250 g mascarpone
    • 5 ek tejföl
    • 2 ek cukor
    • 2 cs vaníliás cukor

    Tetejére:

    • porcukor

    Elkészítése:

    A lisztet beleszitáljuk egy nagy tálba, majd belekeverjük a sütőport, a darált mákot és a reszelt narancs héját.

    Szoba hőmérsékletű margarint 5 dkg porcukorral habosra kikeverünk, majd egyenként belekeverjük a tojások sárgáját.

    A tojások fehérjét a 10 dkg porcukorral kemény habbá felverjük. A hab negyedét a margarinos krémbe keverjük, a maradék habot pedig a lisztes keverékbe. Végül a lisztes habos keveréket jól összekeverjük a margarinos habos keverékkel.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe (20×36 cm) öntjük a tésztát, egyenletesen elsimítjuk, és előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 30-35 percig sütjük. (Tűpróba!)

    Amíg sül a tészta, addig elkészítjük a krémet: a mascarponét a tejföllel és a kétféle cukorral simára kikeverjük.

    A megsült és a kihűlt tésztát vízszintesen félbe vágjuk. Az alsó lapot egyenletesen megkenjük a krémmel, majd rátesszük a másik lapot.

    Hűtőben tároljuk, majd tálalás előtt egyforma kockákra felszeleteljük, és a tetejét porcukorral megszórjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá