Mascarponés mákos kocka recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta hozzávalói:
- 10 dkg liszt
- 20 dkg darált mák
- 15 dkg porcukor
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagyobb méretű)
- 15 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
- 1 narancs reszelt héja
- 0,5 csomag sütőpor
Krém hozzávalói:
- 250 g mascarpone
- 5 ek tejföl
- 2 ek cukor
- 2 cs vaníliás cukor
Tetejére:
- porcukor
Elkészítése:
A lisztet beleszitáljuk egy nagy tálba, majd belekeverjük a sütőport, a darált mákot és a reszelt narancs héját.
Szoba hőmérsékletű margarint 5 dkg porcukorral habosra kikeverünk, majd egyenként belekeverjük a tojások sárgáját.
A tojások fehérjét a 10 dkg porcukorral kemény habbá felverjük. A hab negyedét a margarinos krémbe keverjük, a maradék habot pedig a lisztes keverékbe. Végül a lisztes habos keveréket jól összekeverjük a margarinos habos keverékkel.
Sütőpapírral bélelt tepsibe (20×36 cm) öntjük a tésztát, egyenletesen elsimítjuk, és előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 30-35 percig sütjük. (Tűpróba!)
Amíg sül a tészta, addig elkészítjük a krémet: a mascarponét a tejföllel és a kétféle cukorral simára kikeverjük.
A megsült és a kihűlt tésztát vízszintesen félbe vágjuk. Az alsó lapot egyenletesen megkenjük a krémmel, majd rátesszük a másik lapot.
Hűtőben tároljuk, majd tálalás előtt egyforma kockákra felszeleteljük, és a tetejét porcukorral megszórjuk.