Hozzávalók:
Tészta hozzávalói:
Krém hozzávalói:
Tetejére:
Elkészítése:
A lisztet beleszitáljuk egy nagy tálba, majd belekeverjük a sütőport, a darált mákot és a reszelt narancs héját.
Szoba hőmérsékletű margarint 5 dkg porcukorral habosra kikeverünk, majd egyenként belekeverjük a tojások sárgáját.
A tojások fehérjét a 10 dkg porcukorral kemény habbá felverjük. A hab negyedét a margarinos krémbe keverjük, a maradék habot pedig a lisztes keverékbe. Végül a lisztes habos keveréket jól összekeverjük a margarinos habos keverékkel.
Sütőpapírral bélelt tepsibe (20×36 cm) öntjük a tésztát, egyenletesen elsimítjuk, és előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 30-35 percig sütjük. (Tűpróba!)
Amíg sül a tészta, addig elkészítjük a krémet: a mascarponét a tejföllel és a kétféle cukorral simára kikeverjük.
A megsült és a kihűlt tésztát vízszintesen félbe vágjuk. Az alsó lapot egyenletesen megkenjük a krémmel, majd rátesszük a másik lapot.
Hűtőben tároljuk, majd tálalás előtt egyforma kockákra felszeleteljük, és a tetejét porcukorral megszórjuk.