Mascarponés mákos kocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta hozzávalói:

  • 10 dkg liszt
  • 20 dkg darált mák
  • 15 dkg porcukor
  • 6 tojás (nagyobb méretű)
  • 15 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 1 narancs reszelt héja
  • 0,5 csomag sütőpor

Krém hozzávalói:

  • 250 g mascarpone
  • 5 ek tejföl
  • 2 ek cukor
  • 2 cs vaníliás cukor

Tetejére:

  • porcukor

Elkészítése:

A lisztet beleszitáljuk egy nagy tálba, majd belekeverjük a sütőport, a darált mákot és a reszelt narancs héját.

Szoba hőmérsékletű margarint 5 dkg porcukorral habosra kikeverünk, majd egyenként belekeverjük a tojások sárgáját.

A tojások fehérjét a 10 dkg porcukorral kemény habbá felverjük. A hab negyedét a margarinos krémbe keverjük, a maradék habot pedig a lisztes keverékbe. Végül a lisztes habos keveréket jól összekeverjük a margarinos habos keverékkel.

Sütőpapírral bélelt tepsibe (20×36 cm) öntjük a tésztát, egyenletesen elsimítjuk, és előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 30-35 percig sütjük. (Tűpróba!)

Amíg sül a tészta, addig elkészítjük a krémet: a mascarponét a tejföllel és a kétféle cukorral simára kikeverjük.

A megsült és a kihűlt tésztát vízszintesen félbe vágjuk. Az alsó lapot egyenletesen megkenjük a krémmel, majd rátesszük a másik lapot.

Hűtőben tároljuk, majd tálalás előtt egyforma kockákra felszeleteljük, és a tetejét porcukorral megszórjuk.