Mascarponés kosárkák recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg mascarpone krémsajt
- 2 evőkanál porcukor
- 1 csomag réteslap
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 2 csomag vanília cukor
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag Aranka krémpor (vanília ízű)
- barack ( bármilyen gyümölcs jó)
Elkészítése:
A réteslapból 10 x 10 négyzeteket vágunk. 3 négyzetből áll egy kosárka. A négyzeteket elforgatva helyezzük egymásra, és az alsó két négyzetet megkenjük tojásfehérjével és úgy ragasztjuk össze őket. Ezt követően muffin sütőformába tesszük az összeragasztott lapokat és forró sütőben zsemleszínűre sütjük. (kb. 3-4 perc)
A mascarpone krémsajthoz hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, és az Aranka krémport, majd jól elkeverjük. A habtejszínt kemény habbá verjük, és fokozatosan adagolva a krémhez adjuk. Et követően a krémet a kosárkákba töltjük, és a darabokra vágott barackkal díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »