Mascarponés-feketeszedres brownie recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 150 g étcsokoládé
- 75 g vaj
- 220 g cukor
- 150 g liszt
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 150 g mascarpone
- kb 0,5 dl tej
- 1 mk sütőpor
- 300 g fekete szeder
- mandulaforgács
Elkészítése: Vízgőz fölött lassan megolvasztjuk a vajat és a csokoládét, majd a tűzről levéve belekeverjük a kristálycukrot is.
Ezután egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd a mascarponét és mindet alaposan összekeverjük robotgéppel. Szép habos lesz az eredmény.
A lisztbe beletesszük a sütőport és a csokoládés masszába szitáljuk. Szükség esetén még tehetünk bele tejet is (ez a tojások méretétől függően változhat). Könnyen keverhető, folyékony tésztát kell kapjunk.
Egy kb 30*30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd belesimítjuk a masszát és rószórjuk a szedret, mandulaforgácsot. 175 fokra előmelegített sütőben, kb 30-35 percig sütjük.
Nem szabad túlsütni, mert kiszárad. Kissé ragacsosnak kell maradni a közepének.
Tipp:
Legjobb forrón, jéghideg fagyival tálalni.
A mascarponés-feketeszedres brownie kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 41 g
Zsír: 15 g