Márványos őzgerinc recept
 
                            Hozzávalók:
- 8 dkg vaj
- 15 dkg porcukot + a szóráshoz
- 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg rétes liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 db citrom reszelt héja
- 8 dkg mazsola
- 2 dkg kakaópor
- 5 dkg dzsem
Elkészítése: 1
Porcukrot,vajat és a tojások sárgáját kikeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és a sütőporral és a citrom reszelt héjával elkevert liszttel együtt könnyedén beleforgatjuk a vajas masszába. A nyers tésztát 2 részre osztjuk. Egyik felébe keverjük a kakaót másikba a mazsolát keverünk. Az őzgerinc formát kikenjük margarinnal,megszórjuk liszttel. Először a mazsolás tésztát adagoljuk bele, ezt befedjük dzsemmel végül beleöntjük a kakaós tésztát is.  Előmelegített sütőben 180 fokon 25 percig sütjük.  Sütés után kiborítjuk a formából és megporcukrozzuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
 
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom » 
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom » 
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom » 
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom » 
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom » 
				
				10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

