Márványos őzgerinc recept
Hozzávalók:
- 8 dkg vaj
- 15 dkg porcukot + a szóráshoz
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg rétes liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 db citrom reszelt héja
- 8 dkg mazsola
- 2 dkg kakaópor
- 5 dkg dzsem
Elkészítése: 1
Porcukrot,vajat és a tojások sárgáját kikeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és a sütőporral és a citrom reszelt héjával elkevert liszttel együtt könnyedén beleforgatjuk a vajas masszába. A nyers tésztát 2 részre osztjuk. Egyik felébe keverjük a kakaót másikba a mazsolát keverünk. Az őzgerinc formát kikenjük margarinnal,megszórjuk liszttel. Először a mazsolás tésztát adagoljuk bele, ezt befedjük dzsemmel végül beleöntjük a kakaós tésztát is. Előmelegített sütőben 180 fokon 25 percig sütjük. Sütés után kiborítjuk a formából és megporcukrozzuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

