Márvány csíkos süti, kókusz krémmel recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 19 dkg cukor
- 19 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 0,7 dl olaj
- 0,7 dl langyos víz
- tejszínes mogyoró aroma
- 2 ek kakaópor
Krém:
- 3 dl tej
- 1 ek liszt
- 6 dkg kókuszreszelék és némi kókusz aroma
- 12 dkg cukor
Elkészítése:
Tészta:
Összekeverjük a hozzávalókat, majd elfelezzük. Egyikbe mehet egy kis tejszínes mogyoró aroma, másikba kakaópor.
Mérőpoharak segítségével, felváltva, srégen, csíkokba öntjük egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
Tűpróbáig sütjük.
Krém:
Lassú tűzön csomómentesre főzzük, hűlés után hozzáadjuk a 4 dkg margarint és kikeverjük gép segítségével selymes állagúra.
Félbevágjuk a kihűlt lapot és egyenletesen megkenjük a krémmel.
Lehet kockára vagy csíkokra szeletelni.
Tipp:
Nagyobb tepsibe sütve, tekercselni is lehet, kisebbe viszont vastagabb lesz a tészta, így azt felezzük és úgy kenjük, mint ahogy jelen esetben is készült.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »