Márvány csíkos süti, kókusz krémmel recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 19 dkg cukor
- 19 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 0,7 dl olaj
- 0,7 dl langyos víz
- tejszínes mogyoró aroma
- 2 ek kakaópor
Krém:
- 3 dl tej
- 1 ek liszt
- 6 dkg kókuszreszelék és némi kókusz aroma
- 12 dkg cukor
Elkészítése:
Tészta:
Összekeverjük a hozzávalókat, majd elfelezzük. Egyikbe mehet egy kis tejszínes mogyoró aroma, másikba kakaópor.
Mérőpoharak segítségével, felváltva, srégen, csíkokba öntjük egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
Tűpróbáig sütjük.
Krém:
Lassú tűzön csomómentesre főzzük, hűlés után hozzáadjuk a 4 dkg margarint és kikeverjük gép segítségével selymes állagúra.
Félbevágjuk a kihűlt lapot és egyenletesen megkenjük a krémmel.
Lehet kockára vagy csíkokra szeletelni.
Tipp:
Nagyobb tepsibe sütve, tekercselni is lehet, kisebbe viszont vastagabb lesz a tészta, így azt felezzük és úgy kenjük, mint ahogy jelen esetben is készült.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

