Márvány csíkos süti, kókusz krémmel recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 19 dkg cukor
- 19 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 0,7 dl olaj
- 0,7 dl langyos víz
- tejszínes mogyoró aroma
- 2 ek kakaópor
Krém:
- 3 dl tej
- 1 ek liszt
- 6 dkg kókuszreszelék és némi kókusz aroma
- 12 dkg cukor
Elkészítése:
Tészta:
Összekeverjük a hozzávalókat, majd elfelezzük. Egyikbe mehet egy kis tejszínes mogyoró aroma, másikba kakaópor.
Mérőpoharak segítségével, felváltva, srégen, csíkokba öntjük egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
Tűpróbáig sütjük.
Krém:
Lassú tűzön csomómentesre főzzük, hűlés után hozzáadjuk a 4 dkg margarint és kikeverjük gép segítségével selymes állagúra.
Félbevágjuk a kihűlt lapot és egyenletesen megkenjük a krémmel.
Lehet kockára vagy csíkokra szeletelni.
Tipp:
Nagyobb tepsibe sütve, tekercselni is lehet, kisebbe viszont vastagabb lesz a tészta, így azt felezzük és úgy kenjük, mint ahogy jelen esetben is készült.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »